Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ανασχηματισμός: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Παρασκήνιο

Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αλλαγές έχουν στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προκαλούν «καραμπόλες» στην Κυβέρνηση.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για «διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω» και αφορούν τομείς στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει δυσλειτουργίες. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν σε συνολικά πέντε με εφτά υπουργεία.

Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται με στόχο  να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, για τη θέση του οποίου ακούγεται το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα της Δόμνας Μιχαηλίδου του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Ιωάννη Μπουγά, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.

Δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία για υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος πρόκειται στις 22 Ιανουαρίου να εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, η θέση του υπουργού Εργασίας, αρχικά, προτάθηκε στον Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, όμως, δεν δέχτηκε.

Ο Παύλος Μαρινάκης θα αναλάβει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητες στα ΜΜΕ και θα παραμείνει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο υφυπουργών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εδώ και καιρό εισηγήσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή διάφορες αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί σε υπουργεία, αλλά και ορισμένα δημόσια «φάουλ» υπουργών.

Και παρότι ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται στις συχνές αλλαγές, όπως φάνηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά, οι πληροφορίες λένε ότι ήταν θετικός στο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες «διορθωτικές» κινήσεις, καθώς η αλήθεια είναι πως η νέα του θητεία δεν ξεκίνησε με «το δεξί»…

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δοθεί ένα σήμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης, για το 2024, ειδικά σε τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως αυτοί της υγείας, της ασφάλειας και των εργασιακών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...