Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πόλεμο στην αισχροκέρδεια κηρύσσει η Κυβέρνηση

Τη μάχη κατά της αισχροκέρδειας βάζει σε πρώτο πλάνο η Κυβέρνηση, σε μία δύσκολη περίοδο που η ακρίβεια προκαλεί έντονες αναταράξεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα  για το μέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας πως η αύξηση των τιμών και οι χαμηλοί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μισθοί συνιστούν μια δύσκολη εξίσωση, με την Κυβέρνηση να εξαντλεί όλα τα περιθώρια για τη στήριξη της κοινωνίας με έμφαση σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη δηλαδή, με δράσεις με καθαρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου σ' αυτή τη γεμάτη προκλήσεις συγκυρία επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι το Κράτος θα λάβει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την κρίση για προσωπικό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούν ήδη συντονισμένες δράσεις σε εθνικό επίπεδο και προωθούν κοινές λύσεις σε πανευρωπαϊκό με βασικό στόχο τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των καταναλωτών. Ειδικότερα, η φορολόγηση του 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας αποτελεί ένα δείγμα των προθέσεων του Πρωθυπουργού, ενώ ταυτόχρονα το αρμόδιο υπουργείο βάζει ένα όριο, «κόφτη» στο περιθώριο μικτού κέρδους.

Οι έλεγχοι στην αγορά από τα αρμόδια κλιμάκια εντατικοποιούνται, ενώ έγινε σαφές πως κανείς δεν θα παραμείνει στο απυρόβλητο όταν υποβλήθηκε σχετικό πρόστιμο σε αλυσίδα super market ύψους 647 χιλ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στόχος των αρμοδίων είναι να υπάρξει μια στενή παρακολούθηση των αποθεμάτων σε σειρά προϊόντων για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, ενώ πλησιάζει και η γιορτή του Πάσχα.

Η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση για την Κυβέρνηση, γι’ αυτό και οι εντολές που έχουν δοθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι σαφείς: διαρκείς έλεγχοι, δικαιοσύνη και κανείς εφησυχασμός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...