Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Πόλεμο στην αισχροκέρδεια κηρύσσει η Κυβέρνηση

Παρασκήνιο

Τη μάχη κατά της αισχροκέρδειας βάζει σε πρώτο πλάνο η Κυβέρνηση, σε μία δύσκολη περίοδο που η ακρίβεια προκαλεί έντονες αναταράξεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα  για το μέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας πως η αύξηση των τιμών και οι χαμηλοί σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο μισθοί συνιστούν μια δύσκολη εξίσωση, με την Κυβέρνηση να εξαντλεί όλα τα περιθώρια για τη στήριξη της κοινωνίας με έμφαση σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη δηλαδή, με δράσεις με καθαρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου σ' αυτή τη γεμάτη προκλήσεις συγκυρία επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι το Κράτος θα λάβει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την κρίση για προσωπικό όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούν ήδη συντονισμένες δράσεις σε εθνικό επίπεδο και προωθούν κοινές λύσεις σε πανευρωπαϊκό με βασικό στόχο τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των καταναλωτών. Ειδικότερα, η φορολόγηση του 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας αποτελεί ένα δείγμα των προθέσεων του Πρωθυπουργού, ενώ ταυτόχρονα το αρμόδιο υπουργείο βάζει ένα όριο, «κόφτη» στο περιθώριο μικτού κέρδους.

Οι έλεγχοι στην αγορά από τα αρμόδια κλιμάκια εντατικοποιούνται, ενώ έγινε σαφές πως κανείς δεν θα παραμείνει στο απυρόβλητο όταν υποβλήθηκε σχετικό πρόστιμο σε αλυσίδα super market ύψους 647 χιλ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στόχος των αρμοδίων είναι να υπάρξει μια στενή παρακολούθηση των αποθεμάτων σε σειρά προϊόντων για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, ενώ πλησιάζει και η γιορτή του Πάσχα.

Η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση για την Κυβέρνηση, γι’ αυτό και οι εντολές που έχουν δοθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι σαφείς: διαρκείς έλεγχοι, δικαιοσύνη και κανείς εφησυχασμός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μπήκε στους 16 του τουρνουά τένις και περιγράφει επικά τον αγώνα πρόκρισης

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παίζει σε ένα τοπικό τουρνουά τένις στη Φιλοθέη και χθες μπήκε στους 16. Ξεκίνησαν 128 αισίως ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει φθάσει στους 16 και πάει για τους 8 κα...

Έτοιμοι για όλα με την Τουρκία, γιατί το «ταμείον είναι μείον» για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με τις υποκλοπές και τι αλλάζει στην ΕΥΠ

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου αιφνιδιαστικά τους αρμόδιους για μια συζήτηση για τα Ελληνοτουρκικά. Την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν ο υπουργός Εξωτ...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η στρατιωτική ηγεσία έχει αποδείξει την αξία της σε κρίσεις

«Δηλώνουμε απερίφραστα σε κάθε περίσταση ότι η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη όλη τη στρατιωτική ηγεσία, μηδενός προσώπου εξαιρουμένου», δήλωσε ο υπουργός Εθνική...