Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Qatargate: Η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές σκάφος με Καϊλή και Τζιόρτζι (Photos)

Αισθητοί και στην Ισπανία γίνονται οι κλυδωνισμοί εξαιτίας του Qatargate. Τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν στην υπόθεση της διαφθοράς την Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ, πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πιθανή σύνδεση της Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ με την Εύα Καϊλή, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, προκύπτει από μια σειρά φωτογραφιών, σύμφωνα με το  esdiario.com. 

Σε αυτές έχουν απαθανατιστεί, σε διάθεση ανέμελων διακοπών, η Εύα Καϊλή, μαζί με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και επίσης συλληφθέντα για το Qatargate.

Δίπλα της βρίσκεται η Λόρα Μπαγιαρίν, προσωπάρχης και διευθύντρια του γραφείου της Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ.

Η χαρούμενη συντροφιά των Καϊλή, Τζιόρτζι, Μπαγιαρίν και άλλων, φαίνεται πως τα καλοκαίρια της περιόδου 2019-2021 ταξίδευε με ιστιοπλοϊκό ανά τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. 

Qatargate: Η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές σκάφος με Καϊλή και Τζιόρτζι

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα σήμερα, αποπνέουν μια αμεριμνησία, η οποία πλέον ερμηνεύεται σαν ύποπτη -ή ακόμη και σαν ένδειξη ότι το ζεύγος Καϊλή και Τζιόρτζι είχε προσεταιριστεί ακόμη και την Πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών.

Το esdiario.com δημοσιεύει φωτογραφίες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι τον Αύγουστο του 2019 η Λόρα Μπαγιαρίν βρισκόταν σε κρουαζιέρα με την Εύα Καϊλή στις Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Ιμπίζα, Μινόρκα και Φορμεντέρα). 

Qatargate: Η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές σκάφος με Καϊλή και Τζιόρτζι

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η Μπαγιαρίν συνέτρωγε με την Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον σύντροφό της.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2021, η ίδια παρέα επισκέφθηκε τους Αντίπαξους, πάντα με ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος. 

Qatargate: Η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών σε διακοπές σκάφος με Καϊλή και Τζιόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρεται να έχει επινοήσει και μότο ζωής, διά της φιλοσοφικής ρήσης «το σπίτι σου είναι εκεί όπου ρίχνεις την άγκυρά σου». Το οποίο όμως σε δεύτερη φάση παράλλαξε, ως εξής: «Το σπίτι σου είναι εκεί όπου βρίσκονται οι φίλοι σου».

Το δημοσίευμα του esdiario.com αποπειράται να συνάγει σχέση μεταξύ Καϊλή και Πέρεθ, μέσω της Λόρα Μπαγιαρίν. Με τη λογική ότι «δεν μπορεί να είναι τόσο κολλητοί, ήδη από το 2018, και να μην έχουν μιλήσει καθόλου για "δουλειές"».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, η Ιράτχε Γκαρθία Πέρεθ ισχυρίστηκε ότι εξεπλάγη και απαίτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τώρα, όμως, όπως γράφει το ισπανικό μέσο, η Γκαρθία θα πρέπει να κληθεί να εξηγήσει ποια ήταν ακριβώς η σχέση της με την Καϊλή και τον Τζιόρτζι. Οι φωτογραφίες από τις θερινές εξορμήσεις της Λόρα Μπαγιαρίν με το ζεύγος των κατηγορούμενων φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών.

Και αυτό διότι η Μπαγιαρίν δεν είναι μία κατώτερη υπάλληλος, μια απλή βοηθός κ.λπ. Εκτός από επικεφαλής του επιτελείου της Γκαρθία, είναι γραμματέας Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Πολιτικής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας. Ως εκ τούτου, πάντα κατά το esdiario.com, θα πρέπει να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις των Αρχών, οι οποίες έχουν επιληφθεί της υπόθεσης στο Βέλγιο, κατ' αρχάς για το ιστιοπλοϊκό: Σε ποιον ανήκει; Ποιος πλήρωνε τις κρουαζιέρες της Καϊλή και των υπολοίπων στη Μεσόγειο;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...