Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Qatargate: Ο Παντσέρι «δείχνει» Καϊλή – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

Σε δύσκολη θέση φέρεται ότι θα φέρει την Εύα Καϊλή ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος συνεργάζεται με την βελγική εισαγγελία, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης σχετικά με το σκάνδαλο του Qatargate.

O συνήγορος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Λοράν Κενς, μιλώντας στον Alpha, προσπάθησε να απενεχοποιήσει τον πελάτη του, τον οποίον παρουσιάζει ως απλό ενδιάμεσο.

Ο δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν ένας «απλός ενδιάμεσος» του Κατάρ και του Μαρόκου. 

«Στην διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση από το Κατάρ ή το Μαρόκο, σε κάποιον άλλο για να κάνει κάτι. Ο πελάτης μου είναι ανάμεσα στη μία και την άλλη πλευρά», ανέφερε ο δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι. 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να μεταφέρει  το «βάρος» της διαφθοράς στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, αλλά και στους υπόλοιπους δύο ευρωβουλευτές, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, οι οποίοι είχαν και δικαίωμα ψήφου, ώστε να μπορούν να επηρεάσουν, εξηγεί και επιμένει ότι ο πελάτης του δεν είναι ο αρχηγός της «Μαφίας» .

Ειδικότερα, ο δικηγόρος άφησε αιχμές για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επισήμανε ότι σκάνδαλο δωροδοκίας, όπως το ανάλογο Qatargate, δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχε και χρηματιζόμενο πρόσωπο σε θέση εξουσίας. Ο Λοράν Κενς είπε ότι ο Φραντσέκο Τζιόρτζι δεν είχε εξουσία ούτε μπορούσε να επηρεάσει, αφήνοντας αιχμές ότι η Εύα Καϊλή είχε εξουσία και ψήφο, με τα οποία μπορούσε να να ασκήσει επιρροή.

«Ο Παντσέρι, από μόνος του δεν θα είχε δώσει, ούτε θα είχε λάβει χρήματα. Αν λάβεις χρήματα από κάποιον και τα δώσεις σε κάποιον άλλον δεν είσαι ο αρχηγός της Μαφίας», είπε για τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή ο  Κενς, αφήνοντας αιχμές και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν ανήκει στον Παντσέρι η βαλίτσα με τα χρήματα, με την οποία και συνελήφθη ο πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Λοράν Κενς, ο Αντόνιο Παντσέρι έχει διαπραγματευτεί την ποινή του και δεν φοβάται και δεν είναι εχθρός κανενός. «Δεν είναι εχθρός ούτε του κ. Τζόρτζι, ούτε της κ. Καϊλή. Απλά πρέπει να πει τα ονόματα εκείνων που εμπλέκονται. Αυτό μόνο», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του πρώην ευρωβουλευτή, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Παντσέρι είχε καλή σχέση με το ζεύγος, καθώς με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι συνεργαζόταν ήδη από το 2019.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...