Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Qatargate: Στη φυλακή για ακόμη ένα μήνα ο Τζόρτζι και ο Παντσέρι

Στη φυλακή θα παραμείνουν, με απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι.

Ο τελευταίος εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ, γνωστό ως Qatargate.

Αντίθετα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και έως τότε θα παραμείνει στη φυλακή. 

Όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βελγικό δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, παραμένει υπό κράτηση, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην ανακοίνωση της βελγικής Εισαγγελίας αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Συνεχίζεται η προφυλάκιση για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η κατηγορούμενη Ευα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, αφού ζήτησε αναβολή -θα εμφανιστεί ενώπιον της έδρας στις 22 Δεκεμβρίου.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...