Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Qatargate: Στο μικροσκόπιο των Αρχών υπολογιστές και κινητά της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι (Video)

Παρασκήνιο

Συνεχίζεται η έρευνα των βελγικών Αρχών για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatargate. Στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι υπολογιστές και τα κινητά της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Εν αναμονή της εμφάνισής της ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 22 Δεκεμβρίου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο «Qatargate» στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Στις 22 Δεκεμβρίου θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, με νομικός κύκλους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποφυλακιστεί δεδομένου ότι οι βελγικές Αρχές έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους και δεν συντρέχουν λόγοι συνέχισης της κράτησης.

Όμως, άλλοι νομικοί όμως υποστηρίζουν ότι η έρευνα έχει «μεγάλη ουρά» ακόμα, και άλλες χώρες να μπαίνουν στο στόχαστρο της έρευνας και επίσης υπάρχει κι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η πολιτική πίεση που ασκείται.

Όπως είναι γνωστό η Εύα Καϊλή διώκεται για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Σε αυτές τις κατηγορίες ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου είπε: «Η διαφθορά σαν ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει η  διαφθορά είναι μία ηθική έννοια που περιλαμβάνει επιμέρους ποινικά αδικήματα. Η δε εγκληματική οργάνωση από μόνη της σαν ποινικό αδίκημα υφίσταται μεν αλλά για να υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση θα πρέπει να επιδιώκει τη τέλεση κάποιου άλλου εγκλήματος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...