Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Qatargate: Εκτός φυλακής ο Παντσέρι - «Βράζει» ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Στο σπίτι του αναμένεται να επιστρέψει πιθανώς και σήμερα Παρασκευή με βραχιολάκι ο Αντόνιο Παντσέρι και να κάνει Πάσχα με τη γυναίκα του, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Στην πολύωρη συνεδρίαση του προδικαστικού συμβουλίου, η υπεράσπιση του Παντσέρι, ο οποίος συνεργάζεται με τις Βελγικές Αρχές, παρέχοντας «πλήρεις και ειλικρινείς πληροφορίες» για να βελτιωθούν οι συνθήκες της κράτησής του και να μετριαστεί η ποινή που θα του επιβληθεί, επέμειναν στο γεγονός ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη -κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ψυχίατροι της φυλακής, όπου κρατείται, ενώ εστίασαν και στο πρόβλημα στα μάτια του – κι αυτά φέρονται να «μέτρησαν» στην απόφαση των Βελγικών Αρχών για την αποφυλάκιση υπό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του Qatargate.

Έτσι, μετά τον πρώην κοινοβουλευτικό βοηθό του, Φραντσέσκι Τζόρτζι και ο Παντσέρι κατάφερε να βγει με βραχιολάκι, την ώρα που η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά παραμένουν στη φυλακή. Ο Παντσέρι στα όσα έχει καταθέσει μέχρι τώρα «καίει» την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις τελευταίες ανακρίσεις του ομολόγησε ότι μαζί με τον Τζόρτζι έλαβαν τουλάχιστο 2,6 εκατ. ευρώ – τα περισσότερα σε μετρητά – από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία την τετραετία 2018-2022.

«Πυρ και μανία» ο Βέλγος δικηγόρος της Καϊλή

Η παραμονή στη φυλακή της Καϊλή –που δεν έκρυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει- ερμηνεύεται ως προσπάθεια άσκησης πίεσης από τις Βελγικές Αρχές προκειμένου να αποδεχθεί τις εις βάρος της κατηγορίες για την εμπλοκή της στο Qatargate και να συνεργαστεί με την εισαγγελία.

Αλλά η ίδια επιμένει ότι είναι αθώα , όπως είπε την περασμένη εβδομάδα στην ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, που την επισκέφτηκε στη φυλακή των Βρυξελλών, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη Νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής», είπε η Καϊλή, η οποία αναμένεται να εμφανιστεί την Μεγάλη Πέμπτη στις 13 Απριλίου ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου μετά την απόρριψη της έφεσής της.

Εξοργισμένος με το γεγονός ότι οι Παντσέρι και Τζιόρτζι αποφυλακίστηκαν με βραχιολάκι, αλλά η πελάτισσά του και ο Ταραμπελά παραμένουν προφυλακισμένοι ο Βέλγος συνήγορος της Καϊλή, Σβεν Μαρί, εμφανίζεται εξοργισμένος με τη Δικαιοσύνη και όπως άφησε να διαρρεύσει, στην ακρόαση τη Μεγάλης Πέμπτη της πελάτισσάς του θα είναι σκληρός και προκλητικός.

Η Καϊλή κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούσαν στο Κατάρ. Κύριο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της είναι τα 600.000 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και στα τέλη του μήνα οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν αν θα παραταθεί η προφυλάκισή της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...