Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ραντεβού στα... τυφλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, τα δίνει όλα, προκειμένου να κερδίσει ό,τι μπορεί να κερδίσει στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με τον φόβο ότι μπορεί να υποστεί συμπίεση, εφόσον πάμε στη δεύτερη.

Ο πρωθυπουργός του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και της ζημίας των 200 δισ. ευρώ το 2015, μαζί με την παρέα των Καμμένου και Βαρουφάκη, για ακόμη μία φορά, "ερωτοτροπεί" με το γνωστό ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Θα το παραφράσουμε αντικαθιστώντας τη λέξη σοφός με τη λέξη τυχοδιώκτης. Εμφανίζεται παγερά αδιάφορος μπροστά στη ζημιά που θα προκαλέσουν στην οικονομία, όλα αυτά που υπόσχεται και τα οποία είναι βέβαιο ότι, αν υπήρχε περίπτωση να γίνει πρωθυπουργός, θα τα αναιρούσε σ΄ ένα βράδυ!

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός παραμένει αμετανόητα ψεύτης και καιροσκόπος. Μιλάει για ρυθμίσεις δανείων και κατάργηση πλειστηριασμών. Στοχεύει στην ψήφο απελπισμένων ψηφοφόρων, τους οποίους κάποτε παρότρυνε να μπουν στο Νόμο Κατσέλη και να μην πληρώσουν, αλλά τελικώς και διπλάσιος λογαριασμός τους ήρθε και το Νόμο Κατσέλη, κατάργησε! Ο άνθρωπος που ισοπέδωσε το τραπεζικό σύστημα, έρχεται και πάλι να υποσχεθεί πράγματα που θα το... ξανα-ισοπεδώσουν, την ίδια στιγμή που οι Ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οίκους, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και μπορούν να αντέξουν σε μια μεγάλη κρίση.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι τραπεζικές χρεοκοπίες επανέφεραν έστω και σε μικρό βαθμό τον φόβο των καταθετών παγκοσμίως. Κι όμως. Οι Ελληνικές τράπεζες από τις καταθέσεις των 120 δισ. ευρώ το 2015, σήμερα διαθέτουν απόθεμα αποταμιεύσεων άνω των 180 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες, από εκεί που είχαν μόνο κτήρια το 2015, σήμερα έχουν μεγάλες υπεραξίες και έχουν επιστρέψει δυναμικά στην κερδοφορία, ώστε να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική οικονομία. Διαθέτουν ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συνταγή... κατεδάφισης παντού με σφραγίδα... Κουμουνδούρου!

Η Ελληνική Οικονομία και οι τράπεζες έχουν αναβαθμιστεί 13 φορές τα τελευταία 4 χρόνια και από εκεί που αποτελούσαν "σκουπίδια", σήμερα έχουν υπόσταση.

Η βελτίωση του προφίλ του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους αποτελεί το εισιτήριο για τη διατήρηση των επιτοκίων δανεισμού σε επίπεδα αντίστοιχα άλλων μεγάλων χωρών της Δύσης. Αν υπάρξει υπερφορολόγηση των τραπεζών ή επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι αγορές θα μας έγραφαν εκεί που δεν πιάνει το μελάνι! Αφήστε που θα έπρεπε να βρεθούν λεφτά για να αγοραστεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Εθνικής, αλλά και της ΔΕΗ. Μιλάμε για μερικά δισ. ευρώ, τα οποία μόνο με φόρους μπορούν να εισπραχθούν!

Από την άλλη, πρέπει να... φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να σκεφτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τώρα μέσα από διάφορα... ακατάληπτα μιλάει για υποχρεωτική συνεννόηση των funds με τους δανειολήπτες, λες και αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, επισημαίνει ότι στην ουσία θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, γεγονός που θα επιφέρει τρομακτικές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας. Θα χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα, θα αποσυρθούν κεφάλαια, θα σταματήσουν επενδυτικά σχέδια και θα επιστρέψουμε στη χώρα παρία του 2015. Πάντως, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα... συνωστισμού στα ΑΤΜ για να να βγάζουμε 50 ή 60 ευρώ!

Πρέπει όλοι να θυμηθούμε ότι το 2015 η ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ στην οικονομία ήταν μια συντηρητική εκτίμηση. Αυτό είχε δηλώσει στις 2 Μαρτίου 2018 στο Φόρουμ των Δελφών, ο τότε αρχιλογιστής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ. απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά. Ο τότε Ευρωπαίος τεχνοκράτης, είχε αναφερθεί εκτενώς στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο, το οποίο οδήγησε σε ένα δημοψήφισμα-παρωδία και στη συνέχεια στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Η Ελλάδα από το 2014 είχε μπει σε τροχιά σταδιακής απεξάρτησης από το μνημόνιο. Αυτό που οι Κύπριοι το πέτυχαν σε 3 χρόνια, εμείς παλεύαμε επιπλέον 7 χρόνια από το 2015 για να το καταφέρουμε!

Το "e-mail Χαρδούβελη" με τα μέτρα 1,0-1,5 δισ. ευρώ έγιναν μέτρα με ακραία υπερφορολόγηση 14 δισ. ευρώ από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος έσυρε τη συγκυβέρνηση να υπογράψει την πώληση των δανείων σε funds και να εφαρμόσει υποχρεωτικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μάλιστα, υπήρξε και διάταξη για αυτεπάγγελτη δίωξη και σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για όσους παρεμπόδιζαν τη διαδικασία. Έτσι συνέλαβαν τον πρώην σύντροφο Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον έσυραν στην Κρατική Ασφάλεια με πολλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που αφορούσε τις προπαρασκευαστικές πράξεις για την ανατροπή του πολιτεύματος! Όλα αυτά έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τραπεζικό κραχ πρέπει να προσθέσουμε την... κοινωνική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της ενέργειας, όπου διέλυσαν τη ΔΕΗ. Άφησαν την επιχείρηση με ζημίες άνω του 1 δισ. ευρώ, απλήρωτες οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ και δάνεια άνω των 5 δισ. ευρώ. Στο τσακ η χώρα απέφυγε ενεργειακό κραχ, το οποίο θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια της. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τις απαξιωμένες ΔΕΚΟ και τα λοιπά περιουσιακά κριτήρια που μπήκαν στο Υπερταμείο για 99 χρόνια. Μάλιστα, σε αυτά περιλαμβάνονταν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και τώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να ανακτήσει τις μετοχές που είναι στο Υπερταμείο, ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει για ιδιωτικοποίηση του νερού!

Γιατί είναι απάτη το... κοστολογημένο πρόγραμμα του Τσίπρα

Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μόνο... ευχάριστα πράγματα, κάτι που θα κάνει κάποιον αν αναρωτηθεί γιατί δεν το εφαρμόζει η κυβέρνηση για να πάρει... 60%!

Η απάντηση είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στον άξονα των ανέξοδων υποσχέσεων, στο κλείσιμο του... ματιού στο "Δεν Πληρώνω" και στη δημιουργία μιας νέας γενιάς μπαταχτσήδων, καθώς ουδείς θα είναι κορόιδο για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτά που λέει, τότε η οικονομία θα βρεθεί υπό πίεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητα, τις αξίες των ακινήτων, των μετοχών και των άλλων περιουσιακών στοιχείων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοεί αυτά που υπόσχεται, τότε οι ψηφοφόροι και ο Ελληνικός λαός θα ζήσουν μια ακόμη πλάνη ή απάτη. Το ίδιο ισχύει και για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ η μείωση του ΦΠΑ και ο έλεγχος των τιμών στην αγορά (με ένα νόμο και ένα άρθρο...), θα στερήσουν σίγουρα φορολογικά έσοδα από τον προϋπολογισμό και θα έχουν σίγουρο αρνητικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της αγοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει στην... αρένα ό,τι πιο εντυπωσιακό μπορεί να πετάξει και μέσα από ένα καλά... ασυνάρτητο πρόγραμμα, προσπαθεί να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη ένα... κοστολογημένο πακέτο, για το οποίο δεν έχουμε διαβάσει ή ακούσει αριθμούς, οι οποίοι να συνδέονται άρρηκτα με την αλληλουχία των χρημάτων που διαθέτει ο προϋπολογισμός! Γιατί όταν καταθέτεις μια πρόταση πρέπει να τη συνοδεύεις και από την αντίστοιχη δαπάνη και την πηγή χρηματοδότηση της. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μιλάμε για απάτη κατά συρροή!

Επί της ουσίας δεν μιλάμε για ένα προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά για δύο προγράμματα Θεσσαλονίκης του 2015! Κάτι σαν την... Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, όπου την ώρα που πας να τη φας, φταρνίζεσαι και σου έρχεται όλη η άχνη στη μούρη! Σοβαρό και κοστολογημένο πρόγραμμα με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρα, δεν υπάρχει. Αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Ακόμη και στο θέμα της ακρίβειας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να παρουσιάσει προς τα έξω ότι είναι αποτέλεσμα των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Δεν του... πάει να το πει ο κ. Τσίπρας, καθώς υπάρχουν... αδυναμίες προς τη Μόσχα! Άρα, για τη διεθνή κρίση και τις συνέπειες της στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στα τρόφιμα, φταίει ο Μητσοτάκης! Γιατί να το... κρύψωμεν άλλωστε!

Συμπερασματικά, με αφορμή την πίεση που ασκεί η ακρίβεια στα οικονομικά των νοικοκυριών, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κινηθεί με το ρεύμα, υποσχόμενος ότι θα μειώσει τις τιμές με έναν... μαγικό τρόπο, θα μειώσει τις δόσεις των δανείων με τρόπο που δεν θα μας πάρουν... χαμπάρι οι αγορές και πολλά ακόμη. Και όταν τους ρωτάς, γιατί όλα αυτά τα... ευχάριστα δεν τα εφαρμόζει η κυβέρνηση σου λένε ότι δεν θέλει γιατί είναι υποταγμένη στα μεγάλα συμφέροντα. Μα καλά βρε λεβέντες. Τα μεγάλα συμφέροντα έχουν, άντε 8.000 ψήφους σε αυτήν την χώρα, μαζί με όλα τα... σόγια! Δηλαδή, το 0,1% του συνόλου του εκλογικού σώματος! Τόσα μέτρα έχει φέρει η κυβέρνηση, θα δίσταζε να φέρει και τα μέτρα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ίσα ίσα που θα... καθάριζε από την πρώτη Κυριακή! Η λογική λέει ότι η κυβέρνηση θα κινούσε γη και ουρανό για να υλοποιήσει πλήρως όλα τα... ανεφάρμοστα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη της απάτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο είδε... 2015 και είπε να μπει!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Προτεραιότητα στα βασικά: Ανταγωνιστικότητα οικονομίας, απονομή δικαιοσύνης

Κάθε καλός μάνατζερ γνωρίζει την σημασία του να επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην επίτευξη ορισμένων σημαντικών στόχων και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα ή ασήμαντα πράγμ...

Φόρτωση άρθρων...