Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ραντεβού στις Σπέτσες: Αντιδράσεις για την ιδέα του Στέφανου να γίνει συγκέντρωση στο όμορφο νησί

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να καλέσει τους βουλευτές του κόμματος για τριήμερο εργασίας στις Σπέτσες. 

Συγκεκριμένα, κάλεσμα στο νησί των Σπετσών προς τους βουλευτές του κόμματος κατά το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αποδέκτες της πρόσκλησης έγιναν το βράδυ της Τετάρτης με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποστολέας ήταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής, Θεοδώρα Τζάκρη, κομίζοντας το μήνυμα του προέδρου του κόμματος.

Το μήνυμα Κασσελάκη που έστειλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη έχει ως εξής:

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».

Οργισμένη αντίδραση της Ακρίτα για την τριήμερη συνεδρίαση

Με μια οργισμένη επιστολή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, απάντησε στην επιστολή της Θεοδώρας Τζάκρη για την τριήμερη συνεδρίαση του κόμματος στις Σπέτσες.

Συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα απάντησε στη Θεοδώρα Τζάκρη:

«Αγαπητή Γραμματέα της ΚΟ,

Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;

Καλή χρονιά

Έλενα Ακρίτα»

Κασσελάκης: Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας

Έπειτα από τις αντιδράσεις ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε για το τριήμερο εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

«Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για “εκδρομή”, εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δεν γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι δεν θα πορευτεί στην ελληνική πολιτική «ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ» και ότι χαράσσει το δρόμο του «χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες -που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει “στενό κύκλο”, όλοι είμαστε μια γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα.

Την ώρα που τα ΜΜΕ της προπαγάνδας μιλούν για “εκδρομή”, εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Αυτά δεν γίνονται σε συσκέψεις μερικών ωρών.

Προσωπικά, δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος, με συνοδοιπόρους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη μας, τα μέλη μας και κυρίως τον κόσμο που καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από αυτά που τον ταΐζει η Ενημέρωση Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...