Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Σε μπλόκο αγροτών στα Χανιά ο Κουτσούμπας – «Να το πάτε μέχρι τέλους»

Παρασκήνιο

Το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.

«Είναι δίκαιος ο αγώνας σας, έχετε δίκαια αιτήματα, παντού σε όλα τα μπλόκα, σε όλη την Ελλάδα που έχω περιοδεύσει και τους έχω συναντήσει, τα αιτήματα είναι σωστά, πρέπει να τα πάτε μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση πρέπει να ξέρετε είναι στριμωγμένη, ήδη, απ’ τους αγώνες τους δικούς σας σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να τη στριμώξετε ακόμα περισσότερο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τους αγρότες.

Όπως είπε, «η κάθοδος και με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα που θα γίνει απ’ όλες τις περιοχές, απ’ όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα, είναι μια σημαντική κλιμάκωση», ενώ προσέθεσε πως το ΚΚΕ την στηρίζει «και μάλιστα, ο λαός της Αθήνας, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, φοιτητές θα είναι στο πλευρό των αγροτών, θα είναι σε διαδήλωση, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να στηρίξουν αυτό τον αγώνα».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως τα αιτήματα των αγροτών είναι, ουσιαστικά, για την ίδια τη ζωή τους, για την επιβίωσή τους.

Οι αγρότες από τα Χανιά είπαν στον γραμματέα του ΚΚΕ ότι προγραμματίζουν να ανέβουν Αθήνα για το συλλαλητήριο της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου

 

«Θα είμαστε μαζί σας στους δρόμους του αγώνα»

«Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στα ύψη, οι εμποροβιομήχανοι σας πουλάνε εφόδια  σε πολύ ακριβές τιμές και ανεβάζουν το κόστος και μετά την ίδια ώρα αγοράζουν τα προϊόντα σε πολύ εξευτελιστικές τιμές, με αποτέλεσμα ο Έλληνας αγρότης, ο κτηνοτρόφος να μην μπορεί να ζήσει ούτε την οικογένειά του, αλλά ούτε γενικά να μπορεί να κάνει την καλλιέργειά του ή να ζήσει από την κτηνοτροφία», ανέφερε.

Και την ίδια ώρα, προσέθεσε, «δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, που δεν ξέρουν τι έχουν και, απ’ την άλλη μεριά, στους αγρότες δεν δίνουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Χώρια που τα 7 λεπτά την κιλοβατώρα που ζητάτε το ρεύμα, έπρεπε να έχει γίνει χθες και όχι αυτά που δίνει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε με συκοφαντίες για τον αγώνα σας, μετά έφτασε σε απειλές και σε καταστολή και μετά άρχισε να μοιράζει κάποια μέτρα κοροϊδία, γιατί πρόκειται για κοροϊδία».

«Αυτά που λέει τώρα και που είπε στην αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μαξίμου, ότι δίνει 82 εκατομμύρια, αυτά είναι τα μισά απ’ όσα παίρνατε μέχρι το 2016 και με δόσεις», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών, προσθέτοντας πως, την ίδια ώρα, «η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ο πληθωρισμός καλπάζει και οι αγρότες χάνουν συνεχώς απ’ το εισόδημα τους, δεν μπορούν να μείνουν στη γη τους, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, δεν μπορεί ο κτηνοτρόφος να μπορέσει να μεγαλώσει τα ζωντανά του – χώρια τα υπόλοιπα προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην ελιά φέτος».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν γίνονται έργα υποδομής για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και «ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς, έτσι όπως θα έπρεπε» και υποσχέθηκε στους αγρότες πως αυτά τα ζητήματα το ΚΚΕ θα τα θέσει στη Βουλή: «Θα ξαναφωνάξουμε, τα βάλαμε και στην Ευρωβουλή, θα είμαστε κυρίως μαζί σας στους δρόμους του αγώνα», είπε.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες, με επικεφαλής τον Μανούσο Σταυριανουδάκη, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ευχαρίστησαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη στήριξη στα αιτήματά τους, επισήμαναν ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που δεν έχει ψηφίσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ενώ δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους και ότι προγραμματίζουν να ανέβουν και αυτοί στην Αθήνα, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 20 Φεβρουαρίου, μαζί με τους αγρότες από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...