Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Τι θα κάνει ο Κασσελάκης με Πολάκη και Κασιμάτη

Σιγή επικρατεί στην Κουμουνδούρου αναφορικά με τον Παύλο Πολάκη και τη Νίνα Κασιμάτη. Ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε «παρούσα».

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε προαναγγείλει κυρώσεις κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, εντούτοις αυτές δεν έχουν επιβληθεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει το χρόνο της, πριν λάβει οριστικές αποφάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα «καρατομήσει» τον Παύλο Πολάκη από υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη Νίνα Κασιμάτη από τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου. Για τον βουλευτή Χανίων δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και πιο σκληρή απόφαση. 

Από τους δύο απόντες τους βουλευτές Χανίων, Παύλο Πολάκη και Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλο δόθηκαν επιμέρους εξηγήσεις αναφορικά με τη στάση τους.

Ο Όθων Ηλιόπουλος επισημαίνει με τη σειρά του σε δήλωσή του χθες πως «η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή. Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία».

Πάντως, ερωτηματικό παραμένει αν οι κυρώσεις σε όσους «έσπασαν» τη γραμμή της κομματικής πειθαρχίας θα αφορούν σε καθαίρεση από θέση ευθύνης, όπως άφηναν τις τελευταίες ημέρες να εννοηθεί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα πρόκειται για πιο βαριές ποινές στους τρεις βουλευτές.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, η οποία επέλεξε να ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο, επανήλθε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα κατά του Γιάννη Ραγκούση. 

Όπως ανέφερε, «δεν θα μπω σε συζήτηση με τους Ηρόστρατους της Δημοκρατικής Παράταξης. Όταν εμείς εγκαταλείπαμε τις θέσεις μας για να χτίσουμε τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα, αυτός καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και έκαιγε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης για να κάθεται σε υπουργική καρέκλα δίπλα στους Βορίδηδες». 

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε απαντήσει στην αρχική ανάρτηση της Βουλευτή, με την οποία τον υποδείκνυε ως υπαίτιο της ανακίνησης της συζήτησης περί κυρώσεων. 

«Η κ. Κασιμάτη λίγη ώρα πριν αρνηθεί να υπερψηφίσει το νόμο -ταυτοτικής σημασίας για την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο- για την ισότητα στο γάμο, επέλεξε να μου επιτεθεί δημόσια, με τη γνωστή χυδαιότητα που την χαρακτηρίζει» αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης, για να προσθέσει πως «αποτελεί καταστατική υποχρέωση του Προέδρου και των Γραμματέων του κόμματος να προασπίσουν από τέτοιες αήθεις συμπεριφορές, την ελεύθερη, δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και συνακόλουθα των μελών του κόμματος».

Ερωτηθείς, εάν υπάρχει θέμα Πολάκη, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως «αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες, είναι θέμα του προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα δούμε τις επόμενες μέρες ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...