Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Στήριξη Μητσοτάκη στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας

Τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΑΤΑ Γεώργιος Φασούλας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει, πως δρομολογείται καρατόμηση του διοικητή της 111 Πτέρυγα Μάχης έπειτα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, για πλημμελή αντιπυρική προστασία, αρμόδιες πηγές, υποστήριζαν ότι ο Πρωθυπουργός περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, ενώ εξυπακούεται πως απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

ΕΔΕ για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο 

Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση των εκρήξεων στην αποθήκη πυρομαχικών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, και ήδη έχει εκδοθεί η απόφαση διενέργειάς της από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

«Το τι συνέβη θα διερευνηθεί ενδελεχώς. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στο ακέραιο», τόνισε ο Νίκος Δένδιας. Ακόμα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Ζήτησα τον επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...