Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζεται η καμπάνια της ΟΝΝΕΔ «Άσε τη δουλειά σου να μιλήσει» – Δεύτερη συζήτηση με νέους τεχνικών επαγγελμάτων

Παρασκήνιο
Tags: ΟΝΝΕΔ

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ με τίτλο: «Άσε τη δουλειά σου να μιλήσει», συνεχίζονται οι συναντήσεις της οργάνωσης με τους νέους επαγγελματίες, με σκοπό να καταγραφούν οι προβληματισμοί τους, αλλά και να προωθηθούν νέες πολιτικές και προτάσεις για τη βελτίωση της εργασιακής τους καθημερινότητας. Σε συνέχεια της πρώτης συζήτησης, που αφορούσε τον κλάδο των υγειονομικών, στη δεύτερη συζήτηση, νέοι που εργάζονται σε τεχνικά επαγγέλματα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη της οργάνωσης και να μοιραστούν την εργασιακή τους εμπειρία, αλλά και τις ανάγκες του κλάδου τους.

Η αναβάθμιση, που έγινε στην επαγγελματική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για την περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμού του επαγγελματικού προσανατολισμού αλλά και για περαιτέρω αναβάθμιση των δεξιοτήτων με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες, αποτέλεσαν τους κύριους πυλώνες της συζήτησης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έλαβε χώρα, ανέκυψαν κοινοί τόποι και ανησυχίες. Ο Χρήστος, η Κατερίνα, ο Θανάσης, ο Βασίλης, η Έλενα και ο Νίκος έθιξαν το ζήτημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με τεχνική εκπαίδευση και της ανάγκης προώθησης επιπλέον δράσεων για ουσιαστική διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Ενώ, οι επιχειρήσεις προσφέρουν εργασία και είναι σε αναζήτηση τεχνικών επαγγελματιών, δεν καταφέρνουν ωστόσο να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους, όπως επισήμαναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Επόμενο ζήτημα, το οποίο αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν αυτό της ίδρυσης μιας επιχείρησης από έναν νέο επαγγελματία. Όπως τόνισε η Κατερίνα, που εργάζεται ως αισθητικός, αποτελεί πρόκληση σήμερα η εύρεση κατάλληλων πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για ένα τέτοιο εγχείρημα και είναι σημαντικό ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, δίνει κίνητρα σε ένα νέο άνθρωπο, που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του «επιχειρείν».

Τα τεχνικά επαγγέλματα διατηρούν χαμηλά ποσοστά ανεργίας, δικαιώνοντας την επαγγελματική επιλογή των νέων αυτών, σημείωσε ένας εκ των νέων επαγγελματιών στο τέλος της συζήτησης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του κλάδου.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να συζητήσω με νέους ανθρώπους, οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο της τεχνικής εκπαίδευσης. Η δική τους πρόοδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας. Οφείλουμε να επενδύσουμε στα τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Η γενιά αυτή παλεύει όσο καμία άλλη για το μέλλον της, έχοντας σύμμαχο της τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επενδύει στην επαγγελματική εκπαίδευση των νέων».

 

nd

 

nd
nd

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσω...

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Λακωνίας (Photos)

Το νομό Λακωνίας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει το κόμμα, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου. Το κλιμάκιο που...

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης και ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με τ...

Φόρτωση άρθρων...