Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Κασσελάκης κατά την ομιλία Τεμπονέρα

Παρασκήνιο

Στη δεύτερη Πολιτική Γραμματεία μετά τη διάσπαση μπορεί να μην υπήρξαν εντάσεις, ωστόσο έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Εξηγώντας πως έχει μια δουλειά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε στην αίθουσα την ώρα που το στέλεχος του κόμματος επαναλάμβανε, σε ήπιους τόνους, την κριτική που έχει ασκήσει και άλλες φορές. Πηγές ανέφεραν πως ο κ. Τεμπονέρας τόνιζε πως το κόμμα έχει μείνει πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά, μιλώντας για απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Επέμεινε στην ανάγκη να διεξαχθεί ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης τον Ιανουάριο, συμπληρώνοντας πως τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο.

Η αποχώρηση του κ. Κασσελάκη σχολιάστηκε αρνητικά από μέλη του οργάνου, κάποιοι φέρονται να μη μίλησαν εξαιτίας αυτής. Μέλη του οργάνου επισημαίνουν πως είχε ενημερώσει ότι θα φύγει νωρίτερα, παρ’ όλα αυτά ενόχλησε το timing. Διαφωνία για οργανωτικά θέματα φέρεται να υπήρξε με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Κασσελάκης θέλησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να δώσει χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης, για αυτό άλλωστε επέλεξε να κάτσει ανάμεσα στους συντρόφους του. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις που θα αναλάβουν.

Οσον αφορά το συνέδριο τόνισε πως «πρέπει να γίνει στην ώρα του», ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Τα στελέχη και οι βουλευτές θα οργώσουν την περιφέρεια με στόχο έως τα μέσα Δεκεμβρίου να έχουν επισκεφθεί τις πρωτεύουσες όλων των νομών. Αναφορικά με τις αποχωρήσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης εκτίμησε πως δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη: «Από τη ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις νομαρχιακές επιτροπές φαίνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσον όρο) πάνω από πέντε αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξαρχής αναμενόμενες».

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τις δημοσκοπήσεις να προμηνύουν νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να αποτινάξει τη εικόνα εσωστρέφειας από το κόμμα του, συγκαλώντας διαδοχικά τα όργανα για να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα της διάσπασης.

Με μια κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη η Πολιτική Γραμματεία μετατράπηκε σε άτυπο Πολιτικό Κέντρο.

Ο πρόεδρος του κόμματος ανέτρεψε τον επίσημο χαρακτήρα της συνεδρίασης όπως είχε αρχικά προαναγγελθεί και κατέβηκε ανάμεσα στα στελέχη για να συνομιλήσει και να αναπτυχθεί ένας χαλαρός διάλογος για τα τρέχοντα ζητήματα.

Η συζήτηση ωστόσο εξελίχθηκε σε αυστηρή κριτική κατά της ηγεσίας, όταν στελέχη μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος έβαλαν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρό τους στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη για το γεγονός ότι με τη συμπεριφορά τους επιτάχυναν τη διάσπαση και τώρα με άρθρα και δημόσιες παρεμβάσεις τους οξύνουν το κλίμα εσωστρέφειας στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των 11.

Τα πυρά στράφηκαν προς τον Γιώργο Τσίπρα και το άρθρο του με αναφορές για την «Αριστερά της διάσπασης» με τη βούληση για  «Πρέσπες του Αιγαίου» αλλά και προς τον Θανάση Οικονόμου ο οποίος χρεώθηκε διχαστική ρητορική προτρέποντας τους 11 να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεοχαρόπουλος: Πρέπει να είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές, ο Τσίπρας δεν είναι σε αποστράτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας «έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όπου και όποτε κρίνει αυτός απαραίτητο, δεν είναι σε αποστράτευση, είναι ενεργός» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Θανάσης Θεοχαρόπου...

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα φύγει ποτέ η σκέψη μου από τους 57 που έχασαν τη ζωή τους από την τραγωδία στα Τέμπη

«Η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την τραγ...

Φόρτωση άρθρων...