Τρίτη
14 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νιόπαντρος παρέα με Πολάκη, φτιάχνει μνημείο... πεσόντων στελεχών

Μνημείο... πεσόντων στελεχών θα φτιάξουν σε λίγο στην Πλατεία Κουμουνδούρου, καθώς μετά τη διαγραφή Τζουμάκα, ο νιόπαντρος Κασσελάκης, από το... γαμήλιο ταξίδι, έστειλε... γαμήλιες ευχές στους Σκουρλέτη, Βίτσα και Φίλη!

Ως αρχηγός και έχοντας δίπλα του τον Πολάκη (εγγύηση καταστροφής είναι ο άνθρωπος), μπορεί να διαγράφει αβέρτα και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Βέβαια, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι... περίεργα, αλλά δεν θα κολλήσομε στις λεπτομέρειες.

Ο Κούλογλου είναι εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κόσμος διαγράφεται και το πιο ενδιαφέρον ζητούμενο είναι τι κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις πριν τις διαγραφές και τι μετά. Λογικά, αυτό θα το μετρήσουν οι δημοσκόποι και θα μας πουν τις επόμενες ημέρες, τι μέλλει γενέσθαι με την επιχείρηση εκκαθάρισης του κόμματος, η οποία μπορεί φαινομενικά να ευνοεί τον αρχηγό, ωστόσο, στέλνει ακόμη πιο γρήγορα το κόμμα στη διάσπαση. Κάποιοι μιλάνε για διάλυση και για κόμμα το οποίο δεν θα προλάβει να πάει στο συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου και θα καταποντιστεί στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Αναμφίβολα, είναι νωρίς να μιλάμε για Ευρωεκλογές, ενώ την ίδια στιγμή, λόγω του brand ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν όλα αυτά τα αριστερά παχύδερμα που δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα του κόσμου, αλλά θέλουν να πατήσουν πάνω σ΄ αυτά για να βολέψουν σε καρέκλες τους... γοφούς τους! Η παλαιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ έβαζε τρικλοποδιές στον Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει και μάλιστα με το παραπάνω, αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές.

Όσοι φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τολμήσουν να δημιουργήσουν νέο κόμμα, απλά θα φάνε τα μούτρα τους ή μπορεί να ωφεληθούν βραχυπρόθεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευνοούν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Κωνσταντοπούλου! Από την άλλη, αν στις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δώσουν μάχη στήθος με στήθος, τότε πρόβλημα θα έχει και ο Ανδρουλάκης στη συνέχεια. Επιπλέον, επειδή γνωρίζει πολύ καλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι τώρα έχει το πάνω χέρι μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, θα επιδιώξει να πάρει ψηφοφόρους και όχι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τοξικότητα και... κακό παρελθόν. Επίσης, έχει... ψυλλιαστεί ότι μια σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και του Πολάκη, θα σύρει το ΠΑΣΟΚ στην ανυποληψία, χωρίς να αθροίζει ποσοστά ικανά να απειλήσουν τον Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά διάσπασης ή διάλυσης, σύμφωνα με κάποιους πιο απαισιόδοξους. Η προοπτική επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κόμματος διαμαρτυρίας αποτελεί ευχής έργο για τα συμφέροντα της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δικαιούται να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μέχρι εκεί.

Βλέποντας τις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας, το πρόσωπο που έχουμε στο εξωτερικό, αλλά και την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας, κάθε παράτολμη και παρακινδυνευμένη ενέργεια αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, απλά θα ζημιώσει τη χώρα και τους πολίτες. Τόσο απλά. Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι με βάση την πολύ πρόσφατη οικονομική και πολιτική συγκυρία, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να επιστρέψουμε σε αδιέξοδες λύσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Η προοπτική της χώρας, δεν μπορεί να μπει στη βάσανο των πειραματισμών διαφόρων τυχοδιωκτών και ανίκανων που προέρχονται από το αριστερό "μπλοκ". Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, ίσως έχει έρθει η ώρα για την κατάρρευση και της Αριστεράς, καθώς και της "τραβεστί" σοσιαλδημοκρατίας...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Φόρτωση άρθρων...