Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Τα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι Γεροβασίλη

Παρασκήνιο

Ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ για να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα απέναντι σε εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη για τις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Όπως όλα δείχνουν η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις νέες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Σάββατο, την υποψηφιότητα της για την προεδρία, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών της με όλους τους πόλους του κόμματος.

Στη σύσκεψη των οκτώ, που έδειξαν την Όλγα Γεροβασίλη, μετείχαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Η Όλγα Γεροβασίλη έχει συναντήσει τον Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος δήλωσε ότι «κάνει στην άκρη για το κοινό καλό», τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και βουλευτές, ενώ έχουν αρχίσει οι δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της υποψηφιότητάς της, όπως του Κώστα Ζαχαριάδη.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας, στηρίζει καθαρά την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ρεπορτάζ, τα στρατόπεδα έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Η πλευρά Κασσελάκη παραμένει ως έχει, με τα στελέχη που τον στηρίζουν να είναι τα γνωστά: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, η Ρένα Δούρου, η Νίνα Κασιμάτη, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η Ολυμπία Τελιγιορίδου κ.ά.

Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη

Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον τελικώς κατατεθεί, θα στηρίξουν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που είχαν έρθει σε ρήξη με τον Στέφανο Κασσελάκη, πλην Τζάκρη, Τελιγιορίδου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μετείχε, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, στη σύσκεψη των οκτώ χθες βράδυ και σήμερα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό  "Παραπολιτικά" ότι «δεν είναι αυτονόητη» μια νίκη Κασσελάκη.

Η πιο «ηχηρή» μετατόπιση από το στρατόπεδο Κασσελάκη αφορά στον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος έχει περάσει στην «απέναντι όχθη» και αναμένεται να στηρίξει την Όλγα Γεροβασίλη.

Η στάση Παππά και Πολάκη

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται να έχει γεφυρώσει το χάσμα στις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις δεν μπορεί κανείς να προδικάσει με ασφάλεια την τελική του στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς μπορεί μεν να μετείχε στη νυχτερινή σύσκεψη των οκτώ, αλλά προσανατολίζεται σαφώς να στηρίξει ξανά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Παύλου Πολάκη. Στην τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας φέρεται να δήλωσε ότι «νιώθω άσχημα απέναντί σας γιατί στήριξα Κασσελάκη το καλοκαίρι», δείχνοντας ότι, μετά την κόντρα τους για τα ομόφυλα ζευγάρια, περνά στην απέναντι όχθη. Ωστόσο, ούτε οι σχέσεις του με την Όλγα Γεροβασίλη είναι οι καλύτερες, καθώς ήταν εκείνη που είχε εισηγηθεί δύο φορές τη διαγραφή του. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο Παύλος Πολάκης θα παραμείνει στη στάση της ουδετερότητας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...