Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Για το κοινό καλό κάνουμε πίσω»

Παρασκήνιο

«Δεν διεκδικήσαμε καρέκλες και οφίτσια, δίνουμε τις μάχες με ανιδιοτέλεια. Το "εγώ" το προσφέρουμε στο "εμείς"» ξεκαθάρισε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συνάντησής του με την Όλγα Γεροβασίλη.

"Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η μεταπολιτική, ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά κερδίζουν έδαφος. Την ώρα που η ΝΔ στήνει συνθήκες ολοκληρωτικής δεξιάς πολιτικής, η άλλη πλευρά τρώει τις σάρκες της και βουλιάζει στην πολιτική μιζέρια" σημείωσε.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάγκη για κοινό δημοκρατικό μέτωπο είναι η ανάγκη που έρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. "Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την ευθύνη. Χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο που ν’ απαντά στα προβλήματα".

"Όχι το ποιος θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το πώς.... Άρα, οφείλουμε να πάρουμε θέση"

"Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές, δεν έχουν ανάγκη επιβεβαίωσης. Ό,τι και να έχουμε να πούμε το λέμε με πρόσωπο καθαρό. Δεν διεκδικήσαμε καρέκλες και οφίτσια, δίνουμε τις μάχες με ανιδιοτέλεια. Το εγώ το προσφέρουμε στο εμείς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από το δημόσιο σχολείο και το πανεπιστήμιο, μάθαμε όμως να υπερασπιζόμαστε το δίκιο" σχολίασε αιχμηρά.

"Σεβόμαστε η βούληση των μελών ώστε να κυνηγάμε Χίμαιρες. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω συντρόφους και όχι αντιπάλους. Η Αριστερά δεν παράγει Μεσσίες και ήρωες. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε με χαρά" τόνισε.

"Δεν θ’ αφήσουμε να μπει η αριστερά στο περιθώριο. Δεν θ’ αφήσουμε την αδράνεια να μας νικήσει" πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση σ...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Φόρτωση άρθρων...