Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το αδιέξοδο μετά το «όχι» της Γεροβασίλη και τα σενάρια για την εκλογή αρχηγού

Παρασκήνιο
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή της νέας ηγεσίας, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για περισσότερα ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα.

Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εκλέξει επικεφαλής, με την Όλγα Γεροβασίλη, που ήταν το φαβορί, να αρνείται να αναλάβει τη θέση.

Ο χρόνος πιέζει αφού η νέα Βουλή θα ορκιστεί αύριο ενώ θα πρέπει κάποιος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή όσο και στη ΔΕΘ μετά το καλοκαίρι.

Τρία είναι τα σενάρια, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, για το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ:

  • Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η εκλογή αρχηγού θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου και το συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
  • Το δεύτερο σενάριο, κάνει λόγο για εκλογή αρχηγού στα τέλη Ιουλίου και το Συνέδριο του κόμματος να διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
  • Το τρίτο σενάριο, μιλά για συνέδριο και εκλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω άλλο αυτό»

Με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα να πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία στην Κουμουνδούρου, τα τελευταία του λόγια ήταν ενδεικτικά του κλίματος που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος φέρεται να είπε πως «εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω άλλο αυτό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τον Παπανδρέου θυμήθηκε ο Κασσελάκης - Πήγε στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιοδείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμ...

Φόρτωση άρθρων...