Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τέμπη: Η εθνική τραγωδία θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα; (video)

Φουντώνει η πολιτική κόντρα με φόντο την τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αναταχθεί μετά την τραγωδία των Τεμπών και να κερδίσει το στοίχημα της αυτοδυναμίας στις εκλογές.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών είναι μία δύσκολη περίοδος για την ΝΔ. Όταν συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες στην περίοδο μίας κυβέρνησης υπάρχουν αρνητικά αντανακλαστικά. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ανατροπή ως προς την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ ως την πρώτην πολιτική δύναμη της χώρας. Επίσης, δείχνουν ότι ο βασικός πόλος που θα έπρεπε να κερδίσει, που έπρεπε να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν κερδίζει διότι έχει πρόβλημα αξιοπιστίας».

«Εάν συντρέξουν τρεις προϋποθέσεις μέχρι τις εκλογές, η ΝΔ μπορεί να αναταχθεί και να κερδίσει αυτό το στοίχημα, κι εννοώ την αυτοδυναμία», είπε ο κος Κουμουτσάκος και τόνισε πως αυτές οι προϋποθέσεις είναι η πολιτική ενσυναίσθησης, η αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα για τους σιδηροδρόμους, καθώς και η απονομή δικαιοσύνης, με τον βουλευτή να τονίζει πως πρόκειται για δικαιοσύνη «όχι με την έννοια ψηφοθηρίας, αλλά απονομή δικαιοσύνης με καταλογισμό ευθυνών. Εάν αυτά γίνουν θα αναταχθούμε και θα κερδίσουμε».

 

Αποπροσανατολισμό καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε τα συλληπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Ζούμε μία ανείπωτη τραγωδία που μας έχει συγκλονίσει όλους. Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος κάποιοι έσπευσαν να βγάλουν δημοσκοπήσεις, αλλά πρέπει να βγει η αλήθεια στο φως. Την ώρα που διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών δεν έχουμε ακούσει μία πραγματική απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία», είπε η βουλευτής.

«Συντρέχουν αρκετοί λόγοι για να ανησυχούμε, με την έννοια ότι υπάρχει παρέμβαση – απ’ ότι φαίνεται – στην υπόθεση. Η Δικαιοσύνη οφείλει και πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την επιτροπή όπως στήνεται».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη για αποπροσανατολισμό της συζήτησης, χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας πρωθυπουργός επί τέσσερα χρόνια μας λέει ότι δεν γνώριζε και δεν ευθύνεται για τίποτα. Είναι η απόλυτη κατάρρευση και απογύμνωση του επιτελικού κράτους. Βρισκόμαστε μπροστά σε αλλεπάλληλες εθνικές τραγωδίες. Για τις υποκλοπές δεν ήξερε, δεν ήξερε για τον Πάτση, για τον Λιγνάδη, για την πανδημία ότι πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, για την κατάσταση στα τρένα δεν ήξερε;».

 

«Η μακρά προεκλογική περίοδος μπορεί να φέρει ανατροπή δεδομένων»

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε πως είναι προσωρινές και δεν αποτυπώνουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώντας πως το πολιτικό κλίμα έχει ρευστοποιηθεί.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Προσπαθεί να γίνει αναδίπλωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στο τοξικό κλίμα και είναι φανερό ότι θα ακολουθήσουμε τη θεσμική μας τοποθέτηση και την επιδίωξή μας να κερδίσουμε αυτό το ποσοστό που θα μας επιτρέπει να έχουμε λόγο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Το παιχνίδι έχει μπει από την αρχή σε καινούργια βάση. Επειδή είναι μακρά η εκλογική περίοδος μπορεί να δούμε να ανατραπούν τα δεδομένα», υποστήριξε ο βουλευτής.

 

«Γενναία η απόφαση του Καραμανλή»

Την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει απαντήσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

«Αυτό από μόνο του θα δείξει και θα επιβεβαιώσει ότι η απόφασή του, επιβεβλημένη από τα γεγονότα, ήταν μία γενναία απόφαση», σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τόνισε πως το δυστύχημα στα Τέμπη δίδαξε πολλά στην κυβέρνηση, η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά και να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του κράτους.

Από την άλλη ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολίασε πως υπάρχει προσωπική ευθύνη, αλλά και πολιτική, η οποία αφορά τον πρωθυπουργό, το κόμμα του και τα ψηφοδέλτιά του.

«Η υπόθεση προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Υπάρχει βαρύτερη ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, γιατί επί των ημερών της έγινε αυτό και επειδή δεν ολοκλήρωσε για τέσσερα χρόνια μία σύμβαση. Έχει όμως ευθύνες και η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε και συμπλήρωσε πως δεν έχει νόημα τα πολιτικά κόμματα να ανατρέχουν στις εποχές του 2000 και του 2010, όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε «έναν ΟΣΕ με 10,7 δισ. ευρώ χρέη και ετήσιο έλλειμμα 1,2 δισ. ευρώ, τον οποίο μετά προσπαθήσαμε να τον αναμορφώσουμε. Κάναμε μερικές προσπάθειες, δεν πετύχαμε στο μέγιστο, αλλά ήταν μία πορεία βελτίωσης».

 

«Σοβαρή αποψίλωση του ΟΣΕ από δικλείδες ασφαλείας»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε πως η κυβέρνηση οδήγησε στη σταδιακή εξαθλίωση του ΟΣΕ, σημειώνοντας πως το 2019 υπήρχαν 1.122 μόνιμοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 750 εργαζόμενοι. Αντίστοιχα, το 2019 ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας είχε 25 μόνιμους σταθμάρχες, οι οποίοι διέθεταν εμπειρία, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 10, ένας εξ αυτών ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται για την τραγωδία των Τεμπών.

«Υπήρχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού, σοβαρή αποψίλωση του ΟΣΕ από δικλείδες ασφαλείας. Γιατί δεν λειτουργεί το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου της Καρόλου; Γιατί δεν λειτουργεί ο σταθμός της τηλεδιοίκησης; Γιατί παραδώσαμε το έργο GSM-R και δεν λειτούργησε, παρόλο που πέρασαν από εκπαίδευση οι εργαζόμενοι; Γιατί έκαναν φτερά οι υποχρεώσεις για 600 εκατ. επενδύσεις της Hellenic Train και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταυτόχρονα έκαναν φτερά οι υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου για επενδύσεις ασφάλειας και υποδομής στον ελληνικό σιδηρόδρομο;», ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Φόρτωση άρθρων...