Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Την Τετάρτη ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος ο Πέτρος Κόκκαλης

Παρασκήνιο

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 12.00 π.μ., η πρώην αντιδήμαρχος της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, και ο πρώην αντιδήμαρχος της Αθήνας Λευτέρης Παπαγιαννάκης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3, Αθήνα 10552), με θέμα την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχει στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Θα ονομάζεται «Κόσμος», με την πολιτική κίνηση να είναι γνωστή από το παρελθόν. Είναι εκείνη που είχε κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης όταν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019, ενώ θα ανήκει στην ομάδα των Πρασίνων στην Ευρώπη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης που αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Νοέμβριο, προσχώρησε στους Πράσινους την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορίες θέλουν να είναι οι Πράσινοι που τον πίεσαν να κατέβει αυτόνομος στις ευρωεκλογές, ως εκ τούτου ο κ. Κόκκαλης θα κατέλθει με τη δική του κίνηση -εκτός αν στην πορεία αλλάξει κάτι.

Η κίνηση Κόκκαλη είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Νοέμβριο όταν μιλώντας στην ΕΡΤ είχε πει «Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω» είπε. Πρόσθεσε ότι βλέπει ένα κενό στα αριστερά της ΝΔ για να προσθέσει ότι συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος «καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραδοχή Τσίπρα: Στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών, η διαχείριση που κάναμε ήταν ατυχής

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην Ευρώπη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ...

Φόρτωση άρθρων...