Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Το αίμα άρχισε ήδη να ρέει στην αρένα της Κουμουνδούρου, έρχονται λουκέτα στα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΜΜΕ και η μεγάλη δημοσιογραφική ξεφτίλα του «έγκυρου» Euractiv

Παρασκήνιο

Η αιματοχυσία στην αρένα της Κουμουνδούρου ήδη ξεκίνησε, πολύ πριν καν την ολοκλήρωση της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.
Η «ρουκέτα» Παπαδημούλη για έναν Τσίπρα υπό εποπτεία και η βίαιη αντίδραση κατά του Ευρωβουλευτή διαφόρων γνωστών «Τσιπροφυλάκων» (Παππάς – Δούρου κλπ) αποδεικνύει, πως το πολιτικό εξάμβλωμα της «πρώτης φοράς Αριστερά» βρίσκεται στο κατώφλι του ξεσπάσματος ενός βίαιου πολιτικού εμφυλίου χωρίς όρους και κανόνες.
Ήτοι δεν θα μείνει ούτε… κολυμπηθρόξυλο στην Κουμουνδούρου 

@ «Άρνηση θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή. Τα πέντε στάδια του πένθους είναι γνωστά. Πενθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες. Άλλοι βρίσκονται ακόμα στην άρνηση - δεν μπορεί να έγινε αυτό. Άλλοι πέρασαν κιόλας στον θυμό - τα βάζουν με όσους πήγαν μαζικά στη Ν.Δ. Μερικοί πρόλαβαν κιόλας να μπουν στον αριστερό θυμό - αυτοί ξέρουν τι και ποιοι ευθύνονται και απαιτούν ατιμωτικές καρατομήσεις. Και από κατάθλιψη, πλημμυρίσαμε από τα υπόγεια μέχρι τα ρετιρέ. Κάποιος μάλιστα πρόλαβε να γράψει ότι αφού ο Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί, δεν έχει κανέναν λόγο να μείνει κι αυτός. Το γαρ πολύ της κατάθλιψης…» 
Αυτά έγραφε χθες στην Αυγή ο «πνευματικός» του Αλέξη Τσίπρα, διάσημος… μαρουλοφάγος (επί εποχής Τσερνόμπιλ) Θανάσης Καρτερός. Εμείς τι άλλο παραπάνω άραγε να συμπληρώσουμε για αυτή την ωραία… ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου;

@ Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει και μηντιακές επιπτώσεις. Αφού το μέλλον για τα φιλοΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΜΜΕ είναι ζοφερό. Τα περισσότερα από αυτά είτε θα περιορίσουν την δραστηριότητα τους είτε θα βάλουν οριστικά λουκέτο.
Ανάμεσα τους και κάποια κομματικά ΜΜΕ, ίσως και η «Αυγή».
Βλέπετε ποιος σώφρων επιχειρηματίας θα συνεχίσει να «καίει» τα… ζεστά λεφτουδάκια του σε ΜΜΕ ενός κόμματος που οδεύει ολοταχώς για το… 3%; 
Θα κοπούν… τσεκούρι τα «πακέτα».      

@ Κατάπιε την γλώσσα του το γνωστό ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ «παπαγαλάκι» του Euractiv, που εμφάνιζε τα τελευταία χρόνια ως ρεπορτάζ, σε ένα (υποτίθεται) «έγκυρο» ευρωπαϊκό Μέσο Ενημέρωσης τις πολιτικές επιθυμίες – φαντασιώσεις των Κούλογλου, των Κύρτσων και των Παπαδημούληδων για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Με πιο πρόσφατο, παράδειγμα «αξιοπιστίας» και «εγκυρότητας» το γκάλοπ που έδινε τσίμα – τσίμα την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. 
Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον, εάν η νέα ιδιοκτησία του Euractiv, θα διερευνούσε την «ανοιχτή» γραμμή που διατηρούν κάποιοι ελληνογενείς δημοσιογραφικοί δίαυλοι με την αναξιοπιστία και κυρίως με την... φαιδρότητα.         
  
  
@ Αποφασισμένοι να επενδύσουν στα Μέσα Ενημέρωσης εμφανίζονται οι Ολλανδοί της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία. 
Μετά τις κατασκευές, τις συμμετοχές, την ενέργεια και τις τράπεζες, οι Ολλανδοί φέρεται να επιδιώκουν την εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, προκειμένου όπως ισχυρίζονται στελέχη του ομίλου να προστατέψουν τις επενδύσεις τους από ανταγωνιστές, οι οποίοι διαθέτουν ισχυρή δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

@ Έγκυρες πηγές επιμένουν ότι η NOVA κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.
Το τίμημα είναι αρκετά υψηλό και για αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα η μετοχική σύνθεση του καναλιού.

@ H αλήθεια είναι ότι στη ΝΔ είναι συστηματικοί άνθρωποι και στα, κατά ΣΥΡΙΖΑ «συστημικά ΜΜΕ» υπάρχουν επίσης δουλευταράδες και καλοί ρεπόρτερ. Όμως, αυτό δεν αποτελεί σοβαρή αιτιολόγηση του πώς ξαφνικά, τρεις μήνες μετά την δημοσιοποίησή του, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «ανακάλυψαν» ένα «μανιφέστο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της παρέας του (των «53», δηλαδή) που μιλούσε για παράλληλα νομίσματα. Σημειωτέον ότι η συζήτηση αυτή έχει σημασία και διεξάγεται με ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η αποκάλυψη περί παράλληλων νομισμάτων ήρθε να «κουμπώσει» με τις παρόλες Βαρουφάκη για την «Δήμητρα» και τελικά κατάφερε να ενισχύσει το αφήγημα Μητσοτάκη πως «κάποιοι σχεδιάζουν επιστροφή στο 2015». Η στήλη λοιπόν, διεξήγαγε... έρευνα και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του: η πρόταση του Τσακαλώτου, που είχε απορριφθεί μετ’ επαίνων και δεν την είχαν στηρίξει καν όλοι οι «53» και η «Ομπρέλα», «έφυγε» από το εσωτερικό της Κουμουνδούρου. 

@ Tα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αναλογούντα σε μετόχους της Eθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκαν σε €246 εκατ. το Α΄ τρίμηνο 2023, με τα οργανικά κέρδη μετά φόρων να ενισχύονται σημαντικά, σε €224 εκατ. έναντι €191 εκατ. το Δ’ τρίμηνο 2022 (€87 εκατ. το Α΄ τρίμηνο 2022), σημειώνει η ανακοίνωση της τράπεζας για τα αποτελέσματα τριμήνου.
Βασικοί συντελεστές της επίδοσης αυτής ήταν η ισχυρή ανάκαμψη των οργανικών εσόδων, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες και το κόστος πιστωτικού κινδύνου παρέμειναν σχετικά συγκρατημένα.
 «Η ελληνική οικονομία ξεκίνησε με ισχυρή δυναμική και το 2023, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη και την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιδεικνύοντας την αυξημένη ανταγωνιστικότητα της χώρας μας μετά από μια πολυετή περίοδο αναδιάρθρωσης», δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς. 

@ Στα 118 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α' τρίμηνο του 2023 (α’ τρίμηνο 2022: 88,3 εκατ. ευρώ), αυξημένα κατά 33,6% σε ετήσια βάση ή κατά 25,7% σε συγκρίσιμη βάση στα 118,3 εκατ. ευρώ, βοηθούμενα επίσης από τη μείωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) α’ τριμήνου 2023 ανήλθαν σε 527,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,4% σε ετήσια βάση ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου εμπορικού πλάνου και του γενικότερου θετικού κλίματος στις retail δραστηριότητες, με την εταιρεία να επιτυγχάνει σημαντική ανάπτυξη τόσο στο επίγειο όσο και στο διαδίκτυο.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) α’ τριμήνου 2023 αυξήθηκαν κατά 16,4% στα 196,5 εκατ. (α’ τρίμηνο 2022: 168,8 εκατ.) ή αυξημένα κατά 12,7% σε συγκρίσιμη βάση, ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων.
Ακόμη, τα λειτουργικά έξοδα α΄ τριμήνου 2023 διαμορφώθηκαν στα 88,9 εκατ., οριακά υψηλότερα κατά 0,4% σε ετήσια βάση (α’ τρίμηνο 2022 στα 88,6 εκατ.) "επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
«Πύραυλος» αλλά και μια μοναδική «μηχανή» παραγωγής κερδών για το σύνολο των μετόχων του εξελίσσεται ο ΟΠΑΠ. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Κόντρα Βορίδη – Κόκκαλη για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική ασυλία

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικράτειας, Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή τη συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών για την κατάργηση ...

Σε εξέλιξη η μάχη για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά, εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για ΑΜΕΣΟ διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους και η «συνάντηση» Γεροβασίλη, Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη στο Παγκράτι

Παρότι στο παρασκήνιο υπάρχουν σε εξέλιξη σειρά επαφών και συζητήσεων, κορυφαίων παραγόντων του Μαξίμου με τους επικεφαλής της Ιεραρχίας με προφανή στόχο να πέσουν οι τόνοι μεταξύ ...

Φόρτωση άρθρων...