Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το δάνειο Κασσελάκη και η «αξιοποίηση» των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο AirBnb

Στη χειρότερη περίπτωση ο Κασσελάκης, έχοντας δώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα έχει αποκτήσει ένα ακίνητο «φιλέτο» στη πλατεία Κουμουνδούρου.

Όσοι νομίζουν ότι το «έμβασμα» -μέσω δανείου από εταιρεία σε εταιρεία- του Στέφανου Κασσελάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλη μία ατυχής στιγμή της προεδρίας του Eλληνοαμερικανού πολιτικού, πλανώνται πλάνην οικτράν. Μπορεί να αποδειχθεί πως ήταν απλώς η «προκαταβολή» προκειμένου ο, μπαρουτοκαπνισμένος περί τα επιχειρηματικά, Στέφανος να αποκτήσει ένα κτήριο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και ένα... «κόμμα Κασσελάκη» για τις δύσκολες, μετεκλογικές στιγμές.

Τούτες τις μέρες στην Κουμουνδούρου ψάχνουν όλοι το κείμενο της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας του Κασσελάκη και της «Left Media S.A.» για το δάνειο των περίπου 250.000 ευρώ. Η στήλη έψαξε και ρώτησε και έχει ακούσει όλες τις εκδοχές -τα πάντα και τα αντίθετά τους- ακόμη και την εκδοχή ότι το δάνειο δόθηκε με... «προφορική συνεννόηση» χωρίς σύμβαση και χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

Ωστόσο, η εκδοχή αυτή είναι απορριπτέα, για δύο λόγους: πρώτον, διότι δανεισμός χωρίς σύναψη σύμβασης είναι πέρα για πέρα παράνομος και θα ήταν απίθανο ακόμη και για τους ΣΥΡΙΖΑίους να αυτοχειριαστούν πολιτικά με τόσο παιδικό και αφελή τρόπο. Δεύτερον, διότι ο Στέφανος είναι γενικώς «σφιχτός» και δε θα ρίσκαρε με τίποτα να δώσει σχεδόν 250 χιλιάρικα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

Ειδικά αφ’ ης στιγμής η περίφημη «Left Media S.A.» δεν είναι εταιρεία, αλλά... κέλυφος εταιρείας, καθόσον για να συγχωνευθούν σε μία εταιρεία η «Αυγή Εκδοτικός Οργανισμός» και οι «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις στο Κόκκινο» θα έπρεπε να έχουν εξοφληθεί τα δάνειά τους-πράγμα αδύνατον.

Εμπράγματες εγγυήσεις, λοιπόν, υπάρχουν και αυτές τις έχει αναλάβει ο βασικός μέτοχος των δύο εταιρειών –ήτοι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της κρατικής επιχορήγησης, δεν έχει καμία άλλη ιδιοκτησία πέραν του κτηρίου της Κουμουνδούρου. Σε απλά ελληνικά, αν οι δύο πλευρές κατέληγαν στα δικαστήρια και κέρδιζε ο Κασσελάκης, τότε είτε θα γινόταν «κατάσχεση εις χείρας τρίτων» της κρατικής επιδότησης, είτε θα έβγαινε στο «σφυρί» το ιστορικό κτήριο του «Συνασπισμού» στην πλατεία Κουμουνδούρου...

Ο προγραμματισμός Κασσελάκη –παρά τα περίπου 450.000 ευρώ που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα- είναι να «αιμοδοτήσει» περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως τον Ιούνιο η Κουμουνδούρου θα χρειαστεί χρήματα για αναδιάρθρωση των ΜΜΕ της, για... χρηματοδότηση απολύσεων αλλά και για τα μεγάλα έξοδα που συνεπάγεται μία πανελλαδική εκλογική αναμέτρηση όπως οι ευρωκάλπες.

Όλα τούτα τα χρήματα που θα «φύγουν» από την εταιρεία του Κασσελάκη για να κατευθυνθούν στα κομματικά ταμεία μέσω της «Αυγής» και του «Κόκκινου» δε θα είναι... «αέρας». Πολλώ δε μάλλον που ο Κασσελάκης γνωρίζει ότι μετά τις Ευρωεκλογές, δε θα είναι λίγοι εκείνοι που θα ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι, εξαιτίας της διαφαινόμενης νέας εκλογικής συρρίκνωσης του κόμματος. 

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, ότι αν δεν λάβει τα μέτρα του, τότε τον Ιούνιο θα κινδυνεύσει να χάσει και το κόμμα, αλλά και τα... χρήματα που θα έχει δανείσει σ’ αυτό.

Έτσι, λοιπόν, λαμβάνει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα, αφού έχει πάρει μία απόφαση ζωής: να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και να συμμετέχει στο πολιτικό σκηνικό με ένα «κόμμα Κασσελάκη». Εν αρχή, με ενυπόθηκες «μεταγγίσεις» χρημάτων σε «Αυγή» και «Κόκκινο», ο Κασσελάκης αποκτά ιδιοκτησιακά δικαιώματα στα περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή στο κτήριο της Κουμουνδούρου. 

Αν, δηλαδή, κάποιος επιχειρήσει να τον αμφισβητήσει και τού πάρει το κόμμα, τότε στη χειρότερη των περιπτώσεων, η δική του «έξωση» από την προεδρία θα σημάνει... «έξωση» του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστορική του έδρα.

Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας δώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα έχει αποκτήσει ένα ακίνητο «φιλέτο» στη πλατεία Κουμουνδούρου και θα το μετατρέψει σε 7όροφο πολυτελές ξενοδοχείο –αν δει κανείς την θέα από τον 7ο όροφο ή από την ταράτσα του 8ου, με την Ακρόπολη «πιάτο», καταλαβαίνει ότι αυτό το κτήριο «χαραμίζεται» ως έδρα κόμματος.

Ως τότε, θα έχει ολοκληρωθεί και μία άλλη αγορά: η αγορά ενός πανάκριβου ρετιρέ στο Κολωνάκι, που έχει προσεκτικά επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του, τον Τάιλερ Μακμπέθ, αφού εκεί έχουν επιλέξει να συνεχίσουν τη ζωή τους. 

Με άλλα λόγια, ο Κασσελάκης είτε θα είναι ένας μεγαλοξενοδόχος επενδυτής με ένα ξενοδοχείο-φιλέτο στην Κουμουνδούρου και ένα ρετιρέ τρεις δρόμους κάτω από τον Λυκαβηττό, είτε ο πρόεδρος ενός προσωποκεντρικού κόμματος του 5, 6, 8 ή άντε 10% που θα κάνει ό,τι θέλει στο κόμμα του και το βράδυ θα αναπαύεται στο ρετιρέ του στο Κολωνάκι. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, έχει σχέδιο. Και λεφτά για να το κάνει πράξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...