Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Βορίδης και Κουτνατζής αντικαταστάτες Παπασταύρου και Μπρατάκου

Τα δύο πρόσωπα που θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες των παραιτηθέντων Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πώς με απόφαση του Πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναλαμβάνει επιπλέον την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου.

Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού.

Στέλιος Κουτνατζής: Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού

Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Κουτνατζής που είναι Γ.Γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, είχε αναλάβει και μεταβατικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μέχρι να τοποθετηθεί στη θέση του Γ.Γ. της κυβέρνησης ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ο Στυλιανός – Ιωάννης Γ. Κουτνατζής μετά το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (με το βαθμό «άριστα») και τον τίτλο LL.M. από το Πανεπιστήμιο Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, δικηγόρος, συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα». Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών.

Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Παίζει πολιτικά παιχνίδια, κάνει το άσπρο μαύρο για τον Ποινικό Κώδικα

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του δι...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...