Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Qatargate: Υπό κράτηση παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι

Υπό κράτηση παραμένουν οι Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι έπειτα από τις σημερινές ακροάσεις για το σκάνδαλο του Qatargate, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Aναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας. Aκόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τον Μαρκ Ταραμπέλα.

Πάντως, δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της. Κατά την ακρόαση, πρώτα τοποθετήθηκε για 10 λεπτά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ ακολούθησε ο Σβεν Μαρίν που αγόρευσε πάνω από 40 λεπτά, ενώ ζήτησε και η ίδια η Εύα Καϊλή να παρέμβει για ένα λεπτό.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή.

Η Εύα Καϊλή εστίασε στο ότι είναι μητέρα, ενώ υπογράμμισε ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της, είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Υπό κράτηση παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι

Σχετικά με τα λεγόμενα του Αντόνιο Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως το 2019 η Εύα Καϊλή βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί. Αυτό δεν ισχύει, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της ευρωβουλευτή.

Εφόσον η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών επιβεβαιώσει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει σε κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της θα ασκήσουν έφεση.

Η υπόθεσή της θα συζητηθεί ξανά μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Ωστόσο η πλευρά της Εύας Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 μετά την απόφαση.

Από πλευράς του στις δηλώσεις του ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είπε στα Μέσα Ενημέρωσης πως ζήτησε την απελευθέρωση της ευρωβουλευτού υπό όρους. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, ούτε να φύγει από τη χώρα, ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους.

Η ακρόαση

Γύρω τις 14:30 ξεκίνησε η ακρόαση της υπόθεσης της Εύας Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών και λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε. 

Η γραμμή που ακολουθεί ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, είναι ότι είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιου που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι», δήλωσε ο αποκαλούμενος και «δικηγόρος του διαβόλου» σύμφωνα με τον οποίο το αίτημα της πλευράς Καϊλή θα είναι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Η δήλωση του Σβεν Μαρί έχει ως εξής: «Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

Καϊλή: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»

Η σημερινή διαδικασία έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαθφοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate. Αιτία της απουσίας Κλεζ το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. 

Αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Ωστόσο η πλευρά της Εύας Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.

Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»

Ποιος είναι ο Σβεν Μαρί

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή είναι από τις πιο ισχυρές, συζητημένες, ίσως και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του βελγικού νομικού κόσμου. Η λίστα των πελατών του προκαλεί από μόνη της την προσοχή. Πέρα από τον σφαγέα του Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Σβεν Μαρί είχε αναλάβει και τον Φουάντ Μπελκατσέμ, που είχε κατηγορηθεί ότι στρατολογούσε φανατικούς ισλαμιστές για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, είχε υπερασπιστεί την οικογένεια ενός νεαρού, του Sanda Dia, ο οποίος βρήκε βάναυσο θάνατο σε ένα τελετουργικό μύησης που πραγματοποιήθηκε από μια λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Εξαιτίας των επιλογών του να αναλαμβάνει τέτοιου είδους υποθέσεις, έχει γίνει γνωστός και ως «δικηγόρος του διαβόλου».

Κάνει πολύ συχνά εμφανίσεις τα βελγικά μέσα ενημέρωσης και συχνά τονίζει ότι είναι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να αναλαμβάνει μόνο τα θύματα».

Καϊλή: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...