Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σάλος στην Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία η ενέργεια του Έντι Ράμα, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου αλλά την έσπρωξε και στο πρόσωπο προκειμένου να αποχωρήσει.

Αποδέκτης της πρωτοφανούς ενέργειας ήταν η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα, η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν.

«Η άρνηση και η αποφυγή του Πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. 

Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα μιλούν για νέο ρεκόρ απειλών και εκβιασμών από τον πρωθυπουργό ενάντια σε κάθε ελεύθερη φωνή.

Η ενέργεια του Αλβανού πρωθυπουργού στηλιτεύθηκε και από διεθνείς οργανώσεις με την Women In Journalism να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο με την χειρονομία του.

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», κατήγγειλε και αυτή την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό», αναφέρει η οργάνωση.

Η απάντηση του Ράμα στην καταγγελία για χειρονομία σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου

Απάντηση στην εναντίον του καταγγελία για χειρονομία σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου αναγκάστηκε να δώσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, καταγγέλλοντας ότι όλα είναι ψέμα και αγνοώντας ότι οι κάμερες έχουν καταγράψει την κίνησή του.

«Ρωτούσα τον Ράμα για την επένδυση στο Σαζάν και αν πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο όπως αυτό στο λιμάνι του Δυρραχίου. Μου είπε “πήγαινε να δεις” και με άγγιξε στο μάγουλο με το χέρι του. Του είπα: “Μην με αγγίζεις”, δήλωσε η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα στο Balkan Investigative Reporting Network, εξηγώντας αυτό που όλοι είδαν στις κάμερες.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τη συνήθη αλαζονεία του προς τους δημοσιογράφους. Λυπάμαι που ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ερωτάται για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε η Αμπρόζια Μέτα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Φόρτωση άρθρων...