Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πυραυλική επίθεση από τους Χούθι εναντίον δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων

Η επίθεση έγινε σε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου που είχε αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Δεν υπάρχουν Έλληνες στο πλήρωμα.

Επίθεση με πυραύλους εναντίον του δεξαμενόπλοιου «MADO» στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και εναντίον του ισραηλινού λιμανιού Εϊλάτ εξαπέλυσαν οι Χούθι της Υεμένης.

Το «MADO» είναι δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) που είχε αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Σε ενημέρωση του εκπροσώπου των Χούτι, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Γιαχία Σαρία έκανε λόγο για «αμερικανικό» πλοίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis (Electronic Quality Shipping Information System), το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ MADO ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd που εδρεύει στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν δεν υπάρχουν Έλληνες στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου. 

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. 

Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...