Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αναστασιάδης: Αντιλαμβανόμαστε την πληγή των Ουκρανών - Μας ξυπνούν μνήμες από την τουρκική εισβολή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Xέρτζογκ, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι παραχώρησαν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι η συνάντηση τους διεξήχθη υπό τη σκιά των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι και οι δύο συμφωνούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί μόνο με διάλογο και διπλωματικά μέσα.

«Ως Κύπριοι αντιλαμβανόμαστε την πληγή του ουκρανικού λαού έχοντας υποστεί τις τραγικές συνέπειες του 1974 από την τουρκική εισβολή», είπε ο κ. Αναστασιάδης και προσέθεσε ότι η Κύπρος ενώνει τη φωνή της με τη διεθνή κοινότητα στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής και στη λήψη μέτρων για παροχή βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό.

Ανέφερε ακόμη ότι με τον Πρόεδρο του Ισραήλ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης τους, «σχέσεις που έχουν ήδη ενδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στον πολιτικό όσο και σε άλλους τομείς» ενώ έγινε ανασκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με την ενεργειακή συνεργασία, σημειώνοντας ότι, μεταξύ άλλων, και «ο πόλεμος στην Ουκρανία ενισχύει την άποψη ότι η ΕΕ χρειάζεται διαφορετικές και σταθερές ενεργειακές πηγές που να διασφαλίζουν την ενεργειακή της ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...