Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αντίποινα από ΗΠΑ και Βρετανία στους Χούθι μετά την επίθεση σε πλοίο και τους πρώτους νεκρούς

Αντίποινα στη φονική επίθεση των Χούθι κατά εμπορικού πλοίου φαίνεται ότι πραγματοποίησαν οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις. Με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στην σιιτική οργάνωση της Υεμένης που στηρίζεται από το Ιράν, να μεταδίδει πως αμερικανικές και βρετανικές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο το αεροδρόμιο της Χοντεϊντά στην Υεμένη. 

Πάντως, μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για αμερικανική επίθεση σε στόχους των Χούθι από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο πλοίο «True Confidence», 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Άντεν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανέφερε το πλήρωμά του και επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο ναυτικοί είναι τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή αυτήν, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Άλλοι έξι ναυτικοί τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, ανέφερε ότι «αυτές οι απερίσκεπτες επιθέσεις από την υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα όχι μόνο έχουν διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο και το εμπόριο, αλλά επίσης έχουν αφαιρέσει τις ζωές ναυτικών που απλώς κάνουν τη δουλειά τους».

Η βρετανική πρεσβεία στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης τόνισε για τους δύο ναυτικούς που έχασαν τη ζωή τους, σε ανάρτησή της πως: «αυτή ήταν η θλιβερή αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της απερίσκεπτης εκτόξευσης πυραύλων από τους Χούθι στη διεθνή ναυτιλία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...