Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κλιμάκωση στην Αρκτική: Μεγάλη άσκηση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ - «Θα τους αντιμετωπίσουμε» απαντά η Ρωσία

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιταχύνουν τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στην Αρκτική ισχυρίζεται η Ρωσία, καθώς η Βορειοατλαντική Συμμαχία ξεκίνησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη βόρεια Ευρώπη.

Αυτό μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να αναφέρει με ποιον τρόπο η Ρωσία θα απαντήσει στην υποτιθέμενη αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η Ρωσία ενισχύει τον στρατό της στο δυτικό τμήμα της χώρας, ως απάντηση στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία ανέλαβε πρωτοβουλίες να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της στα δυτικά και βορειοδυτικά της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης του -διευρυμένου πλέον- ΝΑΤΟ στη βόρεια Ευρώπη, στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά η Φινλανδία.

Πάνω από 20.000 στρατιώτες από 13 χώρες θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις, που θα διαρκέσουν σχεδόν δύο εβδομάδες, στις βόρειες περιοχές της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

«Χάρη στην επέκταση του ΝΑΤΟ με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, επεκτείνουμε τώρα την άσκηση σε Nordic Response (Σκανδιναβική Απόκριση)», ανέφεραν οι νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις στην ιστοσελίδα τους.

Η παν-σκανδιναβική άσκηση αποτελεί μέρος της Steadfast Defender 24, των μεγαλύτερων ασκήσεων του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή έως και 90.000 στρατιωτών σε πολύμηνες ασκήσεις, που έχουν ως στόχο να δείξουν ότι η συμμαχία μπορεί να υπερασπιστεί όλο το έδαφός της μέχρι τα σύνορά της με τη Ρωσία.

Τα κράτη που συμμετέχουν στην τρέχουσα άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου, είναι το Βέλγιο, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε και να σταματήσουμε οποιονδήποτε προσπαθεί να αμφισβητήσει τα σύνορά μας, τις αξίες και τη δημοκρατία» δήλωσε ο ταξίαρχος Tron Strand από τη Βασιλική Νορβηγική Πολεμική Αεροπορία, διοικητής του Νορβηγικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων. «Με την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, η άσκηση είναι εξαιρετικά επίκαιρη και πιο σημαντική από ποτέ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...