Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία σε 19χρονο – Γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά (Video&Photos)

Ένας 19χρονος δέχθηκε επίθεση από καρχαρία κατά τη διάρκεια αγώνα σε παραλία στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Ο νεαρός άνδρας γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά, παρόλο που ο καρχαρίας δάγκωσε το κανό του.

Ο Nathaniel Drummond, συμμετείχε σε αγώνα surf ski την Κυριακή, όταν ένας καρχαρίας τον πέταξε στον αέρα πριν πέσει στο νερό, σύμφωνα με τον Guardian. Ο καρχαρίας πιστεύεται ότι ήταν λευκός.

«Ο καρχαρίας ήρθε και δάγκωσε από πίσω (το κανό). Το surf ski κατά κάποιο τρόπο σηκώθηκε από το νερό και το επόμενο που θυμάμαι είναι να είμαι στον αέρα και μετά στο νερό. Είδα αυτή τη φιγούρα να ξαναμπαίνει στο νερό και ήταν ένας μεγάλος καρχαρίας», ανέφερε ο 19χρονος για το περιστατικό.

Ο Drummond δέχθηκε την επίθεση περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση της κούρσας και ενώ βρισκόταν σχεδόν 800 μέτρα από την ακτή. Άλλοι συμμετέχοντες στον αγώνα τον ανέβασαν στα κανό τους μέχρι να φτάσει το σκάφος διάσωσης.

Ο 19χρονος δεν τραυματίστηκε, αλλά ο καρχαρίας προκάλεσε μια μεγάλη τρύπα στο κανό του. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα τυχερό αγόρι. Ήταν απλώς ένα περιστατικό που συνέβη χωρίς καμία προειδοποίηση», δήλωσε ο Daniel Willetts, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης και υπογράμμισε ότι έπειτα από αυτό το περιστατικό δεν υπήρξαν άλλες αναφορές για εμφάνιση καρχαρία στην περιοχή.

Ο Willets είπε ότι ένα δόντι του καρχαρία βρέθηκε στο κανό και δόθηκε στο τμήμα θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Flinders στην Αδελαΐδα. Θα χρησιμοποιήσουν το δόντι «για να προσπαθήσουν να αναλύσουν και να προσδιορίσουν ποιο είδος καρχαρία ήταν στην πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Willetts.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...