Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Αυστραλία: Μεγάλη η συμμετοχή της Ομογένειας στα Θεοφάνια

Πλανήτης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων της Αυστραλίας στη ρίψη του Τίμιου Σταυρού και τον εορτασμό των Θεοφανίων αφού πλέον δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό ενώ η ανάγκη να παρευρεθούν στην φετινή εκδήλωση ήταν μεγάλη.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για αυτή τη χρονιά ήταν η Μελβούρνη όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Μακάριος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αγιασμός, ο όρθρος και η Θεία λειτουργία έγιναν στον ιερό ναό των Αγίων Θεοφανίων στην παραλιακή περιοχή του Frankston στα περίχωρα της Μελβούρνης και ακολούθησε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμούς των υδάτων.

Δεκάδες ήταν οι ομογενείς όλων των ηλικιών που βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία. «Νικητής» ήταν ο ομογενής Μανώλης Σπύρογλου ο οποίος μέσω της ΕΡΤ ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους τους Έλληνες υγεία και χρόνια πολλά.

Μετά το πέρας της τελετής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στη μεγάλη παρουσία των πιστών και ιδιαίτερα των νέων επισημαίνοντας την ελπιδοφόρα διαρκή αύξηση της παρουσίας των στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Τέλος, ο κ. Μακάριος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες υγεία και μακροημέρευση με την ευχή του Θεού.

Εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, όπως στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, την Αδελαΐδα, το Περθ, το Ντάργουιν, στην Καμπέρα και σε πολλές άλλες μικρότερες, όπου υπάρχουν ομογενείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...