Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Bloomberg: Το Ισραήλ ενεργοποιεί το Pegasus για να εντοπίσει ομήρους στη Γάζα

Πλανήτης

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ επιστρατεύουν εταιρείες κατασκοπευτικού λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας εταιρείας του αμφιλεγόμενου λογισμικού Pegasus, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. Τα παραπάνω δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα στο Bloomberg.

Η Candiru και η NSO Group, οι οποίες βρίσκονται στη μαύρη λίστα από τις ΗΠΑ, καλούνται να αναβαθμίσουν γρήγορα τις ικανότητές τους σε κατασκοπευτικό λογισμικό για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν θέσει οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με τέσσερις πηγές της βιομηχανίας κυβερνοασφάλειας και έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης Νετανιάχου.
Οι εταιρείες αυτές, μαζί με αρκετές άλλες εταιρείες λογισμικού, συνεργάζονται στα ισραηλινά αιτήματα και προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δεν απάντησε σε αιτήματα του πρακτορείου για σχόλια. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) και η NSO, η οποία κατασκευάζει το Pegasus, αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.

Η Candiru είναι έτοιμη να συνδράμει την πολεμική προσπάθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Tο Ισραήλ δεν διέκοψε ποτέ τους δεσμούς του με την κατασκευάστρια του Pegasus

Πάνω από 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι, βρίσκονται αιχμάλωτοι στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει συζητήσει τις δυνατότητες διάσωσης ομήρων με άλλες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απεγκλωβισμού των ανθρώπων, εάν οι διπλωματικές προσπάθειες μέσω του Κατάρ και της Αιγύπτου αποτύχουν.

Από τους ομήρους, περισσότεροι από τους μισούς έχουν ξένα διαβατήρια, μεταξύ των οποίων γεωργικοί εργάτες, επισκέπτες και άτομα με διπλή υπηκοότητα. Τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί από την έναρξη των μαχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λεύκος Οίκος: Η Ουάσινγκτον εργάζεται για να ανοίξει θαλάσσιο διάδρομο για βοήθεια στη Γάζα

Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξουν έναν θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα, προκειμένου να παραδώσουν «ας ελπίσουμε μεγάλες ποσότητες» ανθρωπιστικής βοήθειας δ...

Ανησυχία για τις κινήσεις της Ρωσίας: Ανακοίνωσε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυρηνικού διηπειρωτικού πυραύλου

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η δοκιμαστική εκτόξευση πυρηνικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία. Μία ημέρα μετά την εμπρηστική ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τις απειλές για ...

Απάντηση των ΗΠΑ στις απειλές Πούτιν για πυρηνικά: Ανεύθυνη ρητορική, δεν έχουμε ενδείξεις ότι θα τα χρησιμοποιήσει

Τις απειλές του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για χρήση πυρηνικών σχολιάζουν οι ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοπ...

Φόρτωση άρθρων...