Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ε.Ε.: Ισχυρή σύσταση στα κράτη μέλη να ζητούν αρνητικό τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Πλανήτης

Ισχυρή σύσταση στα κράτη μέλη για τεστ κορωνοϊού 48 ωρών και χρήση προστατευτικής μάσκας αποφάσισε για τους ταξιδιώτες από την Κίνα ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνεδρίαση του μηχανισμού μετά την "έκρηξη" κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα διήρκεσε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Ένα ακόμη μέτρο που συζητήθηκε και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν ήδη, είναι η ανάλυση των λυμάτων από τα αεροσκάφη, προκειμένου να εκτιμάται το ποσοστό των κρουσμάτων κατ' αναλογία.

Ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποφασίζει, αλλά εισηγείται στις κυβερνήσεις των κρατών, οι οποίες και θα αποφασίσουν πώς θα λειτουργήσουν και ποια μέτρα θα λάβουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Σουηδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη συμφωνούν:

  • Να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων προς και από την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα, ή αναπνευστήρες FFP2/N95/KN95.
  • Συμφωνούν να εκδίδουν συμβουλές στους εισερχόμενους και εξερχόμενους διεθνείς ταξιδιώτες που προέρχονται ή προορίζονται για την Κίνα, καθώς και στο προσωπικό αεροσκαφών και αερολιμένων, όσον αφορά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγείας.
  • Τα Κράτη Μέλη ενθαρρύνονται θερμά να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα.

Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν τα μέτρα αυτά με:

  • Τυχαίες δειγματοληψίες σε επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα κατά την άφιξή τους στα κράτη μέλη, για την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης.
  • Ανάλυση των λυμάτων από αεροδρόμια με διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φθάνουν από την Κίνα.
  • Συνέχιση της προώθησης της ανταλλαγής εμβολίων και της χρήσης εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, ιδίως μεταξύ των ευάλωτων ομάδων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 9 Μαΐου

Γεγονότα 1502: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά από την Ισπανία για τον τέταρτο και τελευταίο του ταξίδι στο Νέο Κόσμο. 1908: Φρίκη στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το ν...

Ερντογάν: Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από χώρες και θεσμούς για τη Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στην Ε.Ε.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από «ορισμένες χώρες και θεσμούς» από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά...

Φόρτωση άρθρων...