Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Φρίκη στην Κίνα: Καίνε νεκρούς από κορωνοϊό ακόμα και στους δρόμους (Videos&Photos)

Πλανήτης

Τραγική είναι η κατάσταση στην Κίνα με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν «φρακάρει» τα νεκροτομεία, τα γραφεία τελετών καθώς και τα κρεματόρια. Συγγενείς θυμάτων αποφάσισαν να καίνε τους δικούς τους ανθρώπους στους δρόμους. 

Η έξαρση κρουσμάτων σημειώθηκε από τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να βάλει τέλος στην εφαρμογή της πολιτικής των μηδενικών κρουσμάτων Covid, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Κίνα: Καίνε νεκρούς από κορωνοϊό ακόμα και στους δρόμους

Ωστόσο, οι άνθρωποι που κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊό να συγκεντρώνονται στα νεκροτομεία των νοσοκομείων, ενώ και τα κρεματόρια επωφελήθηκαν από αυτή την κατάσταση και κάνουν «χρυσές» δουλειές καθώς έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Οι συγγενείς των θυμάτων, όπως φαίνεται και σε εικόνες και βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα προχωρούν σε αυτοσχέδιες καύσεις των δικών τους ανθρώπων ακόμα και σε πλατείες και πάρκα.

Κίνα: Καίνε νεκρούς από κορωνοϊό ακόμα και στους δρόμους

Σε ένα από τα πλάνα, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά ενώ σε ένα άλλο βίντεο, κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν να πραγματοποιείται μία αυτοσχέδια καύση νεκρού. Και στα δύο βίντεο οι σοροί είναι τυλιγμένοι με σεντόνια ενώ έχει σχεδιαστεί το περίγραμμά τους με μία κιμωλία.

Κίνα: Καίνε νεκρούς από κορωνοϊό ακόμα και στους δρόμους

Σύμφωνα με ειδικούς η Κίνα τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα 2,1 εκατομμύρια θανάτους. Και όλα αυτά την ώρα που ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης του Σι Τζινπίνγκ είναι ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που μπήκε τέλος στην πολιτική της «μηδενικής COVID».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Φόρτωση άρθρων...