Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Την Τετάρτη η συνεδρίαση για τους Kινέζους ταξιδιώτες

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες την Τετάρτη για μια συντονισμένη απάντηση στην έξαρση των λοιμώξεων κορωνοϊού στην Κίνα. 

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού οι συνομιλίες του Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν χωρίς αποφάσεις επί του θέματος.

Σε παρόμοια συνάντηση στις 29 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ περισσότερων από 100 εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υγειονομικών υπηρεσιών της Ε.Ε. και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ιταλία προέτρεψε την υπόλοιπη Ε.Ε. να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να εξετάσει τους ταξιδιώτες από την Κίνα για κορωνοϊό, με το Πεκίνο να είναι έτοιμο να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις 8 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, άλλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών δήλωσαν ότι δεν βλέπουν την ανάγκη να το πράξουν, παρά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τους περιορισμούς της για την πανδημία εν μέσω ενός κύματος νέων λοιμώξεων.

«Υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στην Κίνα και για να συζητηθούν πιθανά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ληφθούν με συντονισμένο τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε σε επιστολή της προς τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Δεκεμβρίου ότι θα πρέπει να εξετάσουν άμεσα την εντατικοποίηση της γονιδιωματικής αλληλουχίας των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό και την παρακολούθηση των λυμάτων, μεταξύ άλλων στα αεροδρόμια, για την ανίχνευση τυχόν νέων παραλλαγών, δεδομένης της έξαρσης των λοιμώξεων στην Κίνα.

Η Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι το μπλοκ θα πρέπει να είναι «πολύ προσεκτικό», καθώς τα αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα και τα δεδομένα δοκιμών για την Κίνα είναι ελάχιστα, συμβουλεύοντας τους υπουργούς Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιολογήσουν τις τρέχουσες πρακτικές τους σχετικά με τη γονιδιωματική αλληλούχιση του κορωνοϊού "ως άμεσο βήμα".

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν συνιστά επί του παρόντος μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Επίσης, είπε ότι οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα βρίσκονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα εμβολιασμού και ότι το ενδεχόμενο εισαγόμενων λοιμώξεων είναι χαμηλό σε σύγκριση με τις καθημερινές λοιμώξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να αντιμετωπίζουν επί του παρόντος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...