Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν σε Ζελένσκι: «Η Ε.Ε. στέκεται δίπλα σας, για όσο χρόνο χρειαστεί»

Για ακόμη μια φορά η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τόνισε τη διαρκή συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγώνα των Ουκρανών.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε πως θα συνεχιστεί και η οικονομική βοήθεια με το πακέτο στήριξης των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η ανάρτηση της προέδρου της Κομισιόν στο Twitter:

«Στο πρώτο τηλεφώνημα του νέου έτους με τον Πρόεδρο Ζελένσκι μετέφερα την ολόψυχη υποστήριξη και τις καλύτερες ευχές μου για το 2023 στον ουκρανικό λαό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται δίπλα σας, για όσο χρόνο χρειαστεί. Στηρίζουμε τον ηρωικό σας αγώνα. Ένας αγώνας για την ελευθερία και ενάντια στη βάναυση επιθετικότητα.

Σας στηρίζουμε όλο τον χειμώνα με γεννήτριες, λαμπτήρες, καταφύγια, σχολικά λεωφορεία. Και συνεχίζουμε την ισχυρή οικονομική μας βοήθεια. Σύντομα θα αρχίσουμε να εκταμιεύουμε το πακέτο στήριξης των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μηνιαίες δόσεις.
Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά στην Ουκρανία σύντομα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Σαν σήμερα - 26 Απριλίου

Γεγονότα 1336 - Ο Πετράρχης ανεβαίνει στο όρος Βαντού. 1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τ...

Φόρτωση άρθρων...