Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Ανώτατος αξιωματούχος κάνει λόγο για «λάθος συναγερμό» στην επίθεση από αέρος από τον Λίβανο

Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές για ρουκέτες και drones από τον Λίβανο στο Ισραήλ. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε με πύραυλο το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. .

Λάθος φαίνεται πως ήταν τελικά ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο βόρειο Ισραήλ. Ο συναγερμός έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τους κατοίκους της πόλης Χάιφα, αναφορικά με πιθανή επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από το έδαφος του Λιβάνου.

Δεν υπάρχει «κανένα περιστατικό ασφαλείας» στα βόρεια του Ισραήλ, δήλωσε εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, μετά από αναφορές για πιθανή διείσδυση από αέρος από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός διερευνά τι προκάλεσε τον συναγερμό που σήμανε για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλο το βόρειο Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο υποπτέραρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο στρατός του Ισραήλ απέσυρε επίσης την έκκλησή του προς τους Ισραηλινούς να καταφύγουν, λέγοντας ότι η προειδοποίηση προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.

Οι πληροφορίες για ρουκέτες και drones

Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών εισήλθε στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο, όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική οργάνωση Χεζμπολάχ. Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές για μαζική εισβολή με αεροσκάφη, πιθανότατα μη επανδρωμένα, που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ αλλά και ρουκέτες.

Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών - με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για αιωρόπτερα - εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική Χεζμπολάχ. Ακόμα, το Channel 4 του Ισραήλ μετεδίδει πως η Χεζμπολάχ ξεκίνησε επίθεση από το βορά, με ρουκέτες και drones.

Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 15-20 αεροσκάφη πιστεύεται ότι διείσδυσαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έλαβαν αναφορά σχετικά με «ύποπτη διείσδυση» από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στη Χάιφα

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Χάιφα.

Το Al Jazeera Arabic μετέδωσε ότι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να πάνε σε καταφύγια.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για την πιο μεγάλης εμβέλειας πυραυλική τους επίθεση μέχρι σήμερα.

 Ακόμα, πραγματοποιήθηκε επίθεση από τη Χαμάς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι έπληξε με πύραυλο το «Μπεν Γκουριόν.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε Γερμανία και Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις «κακόβουλες» ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία. «Δεν θα ανεχθούμε κακόβουλες συμπεριφορές» διαμήνυσε ο επικε...

Φόρτωση άρθρων...