Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ενόχληση Ερντογάν για τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

«Η Γερμανία να επιστρέψει στην ουδετερότητα για τα ελληνοτουρκικά», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Την ενόχλησή του στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις τοποθετήσεις του για τα ελληνοτουρκικά μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό Καγκελάριο στην οποία του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γερμανία να επιστρέψει στην «ουδετερότητα» όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν είπε πως αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία» στον στενό διάλογο που αναπτύχθηκε με τον Γερμανό Καγκελάριο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κάθε τομέα, ενώ φαίνεται να του σημείωσε πως ο διάλογος Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης καθώς και οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. πρέπει να αναβιώσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Φόρτωση άρθρων...