Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Έρευνα: Πάνω από 300 εκατ. παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο

Ο αριθμός είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικός: Περισσότερα από 300.000.000 παιδιά παγκοσμίως έπεσαν, τον περασμένο χρόνο, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο διαδίκτυο!

Το απίστευτο νούμερο προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την οποία πάνω από το 12% των παιδιών στον κόσμο πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο Ίντερνετ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι 1.800.000 άνδρες στη Βρετανία έχουν απευθύνει προσβολές σε παιδιά κάποια στιγμή στο διαδίκτυο. Ακόμη χειρότερα, ένα στα οκτώ παιδιά παγκοσμίως (ποσοστό 12,6% που αντιστοιχεί σε 302.000.000 παιδιά ανά τον κόσμο) έχει πέσει θύμα μη συναινετικής συνομιλίας, ανταλλαγής και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο το 2023.

Ένα παρόμοιο ποσοστό -12,5%- είχε υποβληθεί σε διαδικτυακή παρότρυνση, όπως ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει sexting, ερωτικές ερωτήσεις και αιτήματα για σεξουαλικές πράξεις από ενήλικες ή άλλους νέους.

«Το υλικό παιδικής κακοποίησης είναι τόσο διαδεδομένο, που, κατά μέσο όρο, οι σχετικοί φάκελοι που υποβάλλονται στους οργανισμούς παρακολούθησης είναι ένας κάθε δευτερόλεπτο... Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που παρέμεινε κρυφή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε, μιλώντας στη βρετανική «Guardian», ο CEO του Ινστιτούτου Προστασίας Παιδιού Childlight.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ κατά FBI: «Συνωμοσιολογικές μπούρδες για διανοητικά καθυστερημένους» ότι με χτύπησε θραύσμα και όχι σφαίρα

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Ντόναλντ Τραμπ στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υ...

Φόρτωση άρθρων...