Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ερντογάν: "Η Τουρκία δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες"

Πλανήτης

Τουρκία εξάντλησε τις δυνατότητές της στην υποδοχή προσφύγων", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία σε περίπτωση επέμβασης στο Ιντλίμπ.

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής για τη Συρία που διεξάγεται στην Τεχεράνη, με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν.

Μια επίθεση στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, «θα είχε ως αποτέλεσμα μια καταστροφή, μια σφαγή και μια ανθρωπιστική τραγωδία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον των Βλαντιμίρ Πούτιν και Χασάν Ροχανί, οι χώρες των οποίων υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς.

«Δεν θέλουμε επ' ουδενί ένα λουτρό αίματος στην Ιντλίμπ», επισήμανε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να βρούμε μια λογική λύση που να λαμβάνει υπόψη τις κοινές ανησυχίες μας».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι «εξαιρετικά ενοχλημένη» από την υποστήριξη που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, όπως την χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, παρόλο που η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος έχει εξασθενήσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα πως η Ουάσιγκτον προσπαθεί να κάνει μόνιμη την παρουσία της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG ανατολικά του Ευφράτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Φόρτωση άρθρων...