Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις Χούθι σε πλοία στα ανοιχτά του Άντεν

Πλανήτης

Νέες επιθέσεις των Χούθι έγιναν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Δύο νέες αναφορές περιστατικών στον Κόλπο του Άντεν εξέδωσε o Οργανισμός Maritime Trade Operations (UKMTO) της Βρετανίας την Παρασκευή, με το τελευταίο σήμα να εκπέμπει το βράδυ από τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη. 

Πληροφορίες της Βρετανικής υπηρεσίας θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey αναφέρουν ότι ένα εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο και έχει ξεσπάσει πυρκαγιά. Το πλήρωμα είναι ασφαλές, αναφέρει η Ambrey στο ενημερωτικό της σημείωμα. 

Νωρίτερα, δύο πύραυλοι κατευθυνόμενοι εναντίον πλοίου στα 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν προσέκρουσαν και εξερράγησαν στην επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αναφορά του UKMTO, το πλήρωμα είναι ασφαλές, το πλοίο δεν υπέστη ζημιές και συνέχισε να κατευθύνεται προς το πλησιέστερο λιμάνι. 

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του πλοίου. Οι Συμμαχικές Δυνάμεις ενεργοποιήθηκαν και οι Αρχές διεξάγουν έρευνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...