Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Φάουτσι: «Ο κορωνοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν»

Πλανήτης

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CBS ότι ο Covid-19 «μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ», ενώ επέμεινε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί υπονομεύει την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτο νούμερο και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Ο Αντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι είναι δυνατόν η πανδημία Covid-19 να γίνει τόσο διαχειρίσιμη ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...