Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Φιντάν: Η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ ισοδυναμούσε με έγκριση της καταστροφής στη Γάζα

Πλανήτης

Φραστικά πυρά κατά του Τζο Μπάιντεν για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, υποστηρίζοντας ότι το ταξίδι αυτό ισοδυναμούσε με έγκριση των ΗΠΑ για την καταστροφή της Γάζας.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο κρατικό τουρκικό δίκτυο TRT ο Φιντάν υποστήριξε ότι το Ισραήλ «άλλαξε το αφήγημα» για την εμπλοκή του, όπως είπε, στην έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και εξέφρασε την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής σήμερα στο Κάιρο να καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ.

«Οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες δεν ενεργούν με στρατηγικό μυαλό. Η υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ εμποδίζει τους Αμερικανούς πολιτικούς να ακολουθήσουν μια λογική πολιτική. Είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε μεγάλη αιματοχυσία. Φυσικά, θα καταγραφεί από την Ιστορία το ό,τι πήγε ο Μπάιντεν εκεί, υπό αυτές τις συνθήκες και κατά κάποιο τρόπο ενέκρινε την καταστροφή στη Γάζα», είπε ο Φιντάν. «Οι χώρες της περιοχής το βλέπουν αυτό, οι μουσουλμανικές κοινότητες το βλέπουν αυτό, οι δυτικές κοινότητες το βλέπουν αυτό. Για πολλούς δεν αποτελεί έκπληξη , αλλά αναδεικνύει μια αντίληψη που μπορεί να έχει πολύ πολύ-επίπεδες συνέπειες για την Αμερική».

Ο Φιντάν είπε ακόμη ότι η Τουρκία προτείνει ένα σύστημα εγγυητών προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυητή για την παλαιστινιακή πλευρά, ενώ κάλεσε και άλλες χώρες της περιοχής να εμπλακούν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 17 Μαΐου

Γεγονότα 1521: Ο Εδουάρδος Στάφορντ, 3ος δούκας του Μπάκιγχαμ, εκτελείται για προδοσία. 1590: Η Άννα της Δανίας στέφεται βασίλισσα της Σκωτίας. 1642: Ο Πολ Σομεντί ντε Μεζ...

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο αδέρφια 28 και 24 ετών συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο ...

Φόρτωση άρθρων...