Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Φον ντερ Λάιεν: Αισιοδοξία για τη διαμάχη Ε.Ε. - ΗΠΑ για την «πράσινη» μετάβαση

Την αισιοδοξία της για τη διαμάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ για την «πράσινη» μετάβαση εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε αισιόδοξη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να λύσουν τη διαμάχη τους σχετικά με την επιδότηση των καθαρών τεχνολογιών, ενώ δεσμεύτηκε να βοηθήσει περισσότερο τις βιομηχανίες της Ε.Ε.

Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δημιουργήσει απλούστερα καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων, να επιτρέψει φορολογικές ελαφρύνσεις και την ευέλικτη χρήση των κονδυλίων της Ε.Ε. ως απάντηση στα σχέδια των ΗΠΑ να στηρίξουν την εγχώρια πράσινη τεχνολογία στο πλαίσιο του νόμου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων (350 δισ. ευρώ).

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον, επιτεύχθηκε συμφωνία για τα ηλεκτρικά οχήματα, ώστε οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποκτήσουν πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, καθώς και αμερικανικές φορολογικές ελαφρύνσεις, σύμφωνα με την ίδια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να παράγει τουλάχιστον το 40% της καθαρής τεχνολογίας που απαιτείται έως το 2030, πρόσθεσε η Φον ντερ Λάιεν.

Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τα σχέδιά της την Πέμπτη στο πλαίσιο της νόμου «Net-Zero Industry» για τα βιομηχανικά κίνητρα.

«Μέχρι το 2030, θέλουμε να είμαστε σε θέση να παράγουμε τουλάχιστον το 40% της καθαρής τεχνολογίας που χρειαζόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την πράσινη μετάβαση», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1066: Εισβάλλει στην Αγγλία ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής. 1821: Το Μεξικό υπογράφει την τελική πράξη της ανεξαρτησίας του από την Ισπανία. 1864: Ιδρύεται στο Λονδίνο...

Η Σουηδία κατεβάζει τον στρατό στον δρόμο για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο συμμοριών

Στην πρωτοφανή στην ιστορία της χώρας απόφαση να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες στον δρόμο προχώρησε η κυβέρνηση της Σουηδίας, μετά την πρόσφατη ...

Έρχεται διαφορετικός χειμώνας λόγω του Ελ Νίνιο

Το φετινό Ελ Νίνιο ξεκίνησε τον Ιούνιο, αναμένεται να είναι ισχυρό αυτό το χειμώνα και να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης άνοιξης. Αυτό αναφέρει το Κέντρο Κλιματ...

Φόρτωση άρθρων...