Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν: Αισιοδοξία για τη διαμάχη Ε.Ε. - ΗΠΑ για την «πράσινη» μετάβαση

Την αισιοδοξία της για τη διαμάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ για την «πράσινη» μετάβαση εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε αισιόδοξη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να λύσουν τη διαμάχη τους σχετικά με την επιδότηση των καθαρών τεχνολογιών, ενώ δεσμεύτηκε να βοηθήσει περισσότερο τις βιομηχανίες της Ε.Ε.

Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δημιουργήσει απλούστερα καθεστώτα κρατικών ενισχύσεων, να επιτρέψει φορολογικές ελαφρύνσεις και την ευέλικτη χρήση των κονδυλίων της Ε.Ε. ως απάντηση στα σχέδια των ΗΠΑ να στηρίξουν την εγχώρια πράσινη τεχνολογία στο πλαίσιο του νόμου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) ύψους 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων (350 δισ. ευρώ).

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον, επιτεύχθηκε συμφωνία για τα ηλεκτρικά οχήματα, ώστε οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποκτήσουν πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, καθώς και αμερικανικές φορολογικές ελαφρύνσεις, σύμφωνα με την ίδια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να παράγει τουλάχιστον το 40% της καθαρής τεχνολογίας που απαιτείται έως το 2030, πρόσθεσε η Φον ντερ Λάιεν.

Η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τα σχέδιά της την Πέμπτη στο πλαίσιο της νόμου «Net-Zero Industry» για τα βιομηχανικά κίνητρα.

«Μέχρι το 2030, θέλουμε να είμαστε σε θέση να παράγουμε τουλάχιστον το 40% της καθαρής τεχνολογίας που χρειαζόμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την πράσινη μετάβαση», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ε.Ε: «Πράσινο» για κυρώσεις εναντίον του Ιράν

Σε πολιτική συμφωνία για επέκταση του καθεστώτος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον του Ιράν, κατέληξαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβού...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Φόρτωση άρθρων...