Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

State Department: «Ακούσια ενέργεια» η κατάρριψη του drone

Πλανήτης

Η συντριβή του αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αναχαίτισή του από ρωσικά αεροσκάφη «ήταν πιθανότατα μια ακούσια ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας», είπε στο MSNBC ο εκπρόσωπος του State Department, Νεντ Πράις.

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ να μείνει μακριά από τον εναέριο χώρο της μετά το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας, το οποίο έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο κοντά σε έδαφος που η Μόσχα έχει προσαρτήσει από την Ουκρανία.

Ρωσία: Προσπάθεια να ανακτηθούν τα συντρίμμια

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα συντρίμμια του drone.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το πάρουμε ή όχι, αλλά πρέπει να το κάνουμε ... Και σίγουρα θα το εξετάσουμε», δήλωσε ο Πατρούσεφ στο κρατικό κανάλι Rossiya 1. 

«Όσον αφορά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να λένε ότι δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίες. Αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι εμπλέκονται άμεσα σε αυτά τα γεγονότα, στον πόλεμο. Η Ρωσία ήδη αντιδρά σε τέτοιες ενέργειες», πρόσθεσε ο Πατρούσεφ.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σημάδια αποκλιμάκωσης στη Mέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το Iσραηλινό πλήγμα στην Ισφαχάν

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν υποστήριξε ότι «αυτό που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν ήταν επίθεση». Αναφερόμενος στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είπε ότι «έμοιαζαν περισσότερο με...

Η Βόρεια Κορέα έκανε πυραυλική δοκιμή Κρουζ και δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου Κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό π...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...