Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Φον ντερ Λάιεν για Ουκρανία: Οι απολυταρχίες αμφισβητούν τις δημοκρατίες

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε τη Νορβηγία και στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της χώρας, αναφέρθηκε στην κρίση της Ουκρανίας, ενώ καυτηρίασε την θέση της Ρωσίας.

«Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης κατά την οποία οι απολυταρχίες αμφισβητούν τις δημοκρατίες», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Κομισιόν και σημείωσε ότι «αυτό είναι υψίστης σημασίας σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς. Δύσκολοι καιροί στο βαθμό που βλέπουμε ότι η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία, ασκώντας μεγάλη πίεση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχοντας έναν υβριδικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

«Δεν είναι μόνο η Ρωσία που δημιούργησε αυτή την κρίση παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας κάθε είδους δεσμεύσεις για την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, είναι επίσης μια περίοδος κρίσης στην οποία οι απολυταρχίες αμφισβητούν τις δημοκρατίες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σλοβακία: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο

«Μοναχικό λύκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Μάτους Σούτα Έστοκ ανέφερε ότι ο δ...

Φόρτωση άρθρων...