Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Φον ντερ Λάιεν: «Οι ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους και υποδομές είναι εγκλήματα πολέμου»

Με σκληρή γλώσσα μίλησε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Oύρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για τις πρόσφατες επιθέσεις των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Μίλησα σήμερα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι μετά τις αδιάκριτες πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία χθες το βράδυ. Η εσκεμμένη στόχευση της Ρωσίας εναντίον αμάχων και του ενεργειακού δικτύου είναι έγκλημα πολέμου.

Ενισχύει την κοινή μας αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ουκρανίας στο μονοπάτι για την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε στην ανάρτηση της στο Twitter.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης «χαιρετίσαμε τη νέα δέσμη κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμφωνήσαμε για περαιτέρω πίεση στον επιτιθέμενο.

Επίσης, συζητήσαμε λεπτομερώς την πρόοδο της Ουκρανίας όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας φέτος».

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές επιθέσεις της χρονιάς την Πέμπτη, με 84 πυραύλους που στόχευσαν τις ουκρανικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν έξι βαλλιστικοί πύραυλοι Kinzhal που απέφυγαν την αεράμυνα του Κιέβου, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Φόρτωση άρθρων...