Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Φονική πυρκαγιά στο Μάουι: Ο Μπάιντεν «σπεύδει» τη Δευτέρα στη Χαβάη

Μία εβδομάδα μετά την τεράστια καταστροφή από την φονική πυρκαγιά στο Μάουι της Χαβάης – και τον σάλο που προκλήθηκε από την δήλωση του «ουδέν σχόλιον» για τα τουλάχιστον 110 θύματα – ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται αύριο Δευτέρα τη Χαβάη και την ισοπεδωμένη πόλη της Λεχάινα.

Πλανήτης

H επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ δήλωσε σήμερα, ότι ο Τζο Μπάινεν θα διαβεβαιώσει τους κατοίκους της πόλης Λεχάινα ότι θα έχουν τον έλεγχο της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών. 

«Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με την πρώτη κυρία προγραμματίζουν να επισκεφτούν την ιστορική πόλη της Χαβάης και να συναντηθούν με τα συνεργεία αντιμετώπισης καταστροφών που έφτασαν πρώτα στην περιοχή, με τοπικούς αξιωματούχους, αλλά και με θύματα, ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά και άμεσα για την πραγματική έκταση της καταστροφής» δήλωσε η Κρίσγουελ στο CNN. 

«Παραμένω δεσμευμένος να προσφέρω όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοι της Χαβάης για να συνέλθουν από αυτή την καταστροφή», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο κ. Μπάιντεν κήρυξε γρήγορα τη Χαβάη σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, κάτι που επέτρεψε να αναπτυχθούν πόροι του ομοσπονδιακού κράτους, κι έχει συνομιλήσει επανειλημμένα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκριν.

Ωστόσο επικρίνεται από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για την αντίδρασή του, που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκής ως αδιάφορη. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...