Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γαλλία: Άνδρας σε αμόκ μαχαίρωσε παιδιά σε πάρκο - Τα τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Πλανήτης

Ένας άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε πολλά παιδιά σε παιδική χαρά, στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας. Ο δράστης συνελήφθη και η περιοχή είναι αποκλεισμένη για τους πολίτες, καθώς οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τη DailyMail, που επικαλείται πληροφορίες του μέσου Le Dauphine της Γαλλίας, ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ένας άνδρας με τουρμπάνι εισέβαλε στην παιδική χαρά και επιτέθηκε με το μαχαίρι στα παιδιά. Όλα έγιναν στις 09:45 (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι 6 εκ των οποίων είναι παιδιά 3 ετών. Από τα 6 παιδιά, τα 3 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Dauphine που επικαλείται τις τοπικές Αρχές και πηγή που γνωρίζει το περιστατικό.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, αφού η Le Dauphine αναφέρει ότι επικρατεί χάος στο τοπικό νοσοκομείο και τα ασθενοφόρα ενώ οι γιατροί τρέχουν για να φροντίσουν τα παιδιά, φτάνοντας στο σημείο να διώχνουν ασθενείς από τα επείγοντα, οι οποίοι δεν χρειάζονται άμεση φροντίδα.

France

Ο άνδρας συνελήφθη από τις Αρχές και του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien ο δράστης είναι αιτών άσυλο. Πάνω του φέρεται να βρέθηκε μια συριακή ταυτότητα και βάσει των στοιχείων που αναφέρει, είναι άγνωστος στους φακέλους της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο σημείο μεταβαίνει η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του δράστη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φόρτωση άρθρων...