Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γαλλία: Νέες βίαιες συγκρούσεις και σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών

Πλανήτης

Βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές, που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς τόσο από τη μία όσο και από την άλλη πλευρά, ξέσπασαν το Σάββατο (25/3) στην περιοχή Σεν Σολίν της Γαλλίας.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε αγροτική περιοχή όπου κατασκευάζονται δεξαμενές συλλογής νερού για την άρδευση καλλιεργειών. Την αντίθεσή τους σε αυτές τις κατασκευές έχουν εκφράσει οικολογικές και αριστερές οργανώσεις οι οποίες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 30.000 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 6000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί και περίπου 3000 αστυνομικοί επενέβησαν για να την διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ατόμων τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών.

Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται, ενώ πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ζωή ενός τουλάχιστον διαδηλωτή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια κατέκριναν τα κόμματα της αριστεράς καταγγέλλοντας την άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, ενώ η γαλλική κυβέρνηση τα αποδίδει σε πράξεις βίας περίπου 1000 διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρκούδα έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πόλη στη Σλοβακία - Πέντε τραυματίες (βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα τουριστική πόλη της Σλοβακίας μετά την επίθεση αρκούδας από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί,...

Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη», ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι η ιδέα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης εντός του ουκρανικού εδάφους είναι ξεκάθαρη...

Αντιδράσεις για τις ρωσικές εκλογές: Δεν ήταν πραγματικές, βασίστηκαν στην καταπίεση

Οι Εκλογές στη Ρωσία δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες και βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ....

Φόρτωση άρθρων...